Foci

A Manchester City búcsút intett Európának

Borussia Dortmund, Manchester City (borussia dortmund, manchester city, )
Borussia Dortmund, Manchester City (borussia dortmund, manchester city, )

Az angol bajnok Manchester City labdarúgócsapata kikapott Dortmundban, így szégyenszemre csoportutolsóként zárt a Bajnokok Ligájában.

A C csoportban az már biztos volt, hogy Málaga nyeri a kvartettet, míg a Milan jut tovább a második helyen az egyenes kieséses szakaszba, azonban a harmadik helyért csatázó Zenit Szentpétervár és az Anderlecht pontazonosságról várta a játéknapot.

Az Európa Ligába végül az oroszok jutottak, akik egy első félidei Danny-gól után kihúzták 0-1-re a lefújásig, így valamelyest javítottak megtépázott renoméjukon. A Juhász Rolandot a kispadra sem nevező brüsszeliek Mbokani révén ugyan 2-2-re mentették a meccset a Málaga otthonában a 89. percben, azonban ez is kevés volt, kiesett az RSCA.

A D csoportban a biztos első Borussia Dortmund a várakozásokon alul teljesítő Manchester Cityt fogadta. Az angol bajnoknak nyernie kellett volna a német bajnok otthonában, azonban Jürgen Klopp nem egy tartalékos csapatot küldött ki a pályára. A BvB hozta is a papírforma győzelmet, Schieber a második félidőben döntötte el a három pont sorsát, az 1-0 pedig azt jelentette, hogy a City még az Európa Ligában sem folytathatja, csak a negyedik lett a csoportban.

Pedig a Real Madrid minden tőle telhetőt megtett azért, hogy segítsen a manchesterieknek, két gyors góllal (Cristiano Ronaldo, majd Callejón púpozta ki a hálót) alapozott meg az Ajax elleni győzelemnek. Kaká a második félidő elején döntötte el a három pont sorsát egy szép tekeréssel, Boerrigter révén csak a szépítésre futotta az amszterdamiaktól. Callejón állította be a 4-1-es végeredményt.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 6. forduló

C csoport:

Málaga – Anderlecht 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Duda (45., 61.) illetve Jovanovic (50.), Mbokani (89.)

AC Milan – Zenit Szentpétervár 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Danny (35.)

D csoport:

Borussia Dortmund – Manchester City 1-0 (0-0)
Gólszerző: Schieber (57.)

Real Madrid – Ajax 4-1 (2-0)
Gólszewrzők: C. Ronaldo (13.), Callejón (28., 88.), Kaká (49.) illetve Boerrigter (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik