Foci

Elmosta az eső a Vidi lisszaboni meccsét

Lisszabon (lisszabon, )
Lisszabon (lisszabon, )

A heves esőzés miatt elmaradt a Sporting Lisszabon és a Videoton mérkőzése az Európa Ligában, mivel a pálya használhatatlanná vált. Pénteken próbálják meg bepótolni a találkozót.

A Videoton sorsdöntő mérkőzésre készült csütörtökön este a Sporting otthonában, ám az égiek nem voltak kegyesek a csapatokhoz. A vezetőedzők már a kezdőket is kijelölték (a Vidi a Tujvel – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Brachi – Renato Neto, Tóth – Walter Lee, Sándor, Filipe Oliveira – Nikolics tizeneggyel lépett volna pályára), ám az eső megállás nálkül szakadt, így az már korán biztossá vált, hogy időben nem fogják tudni elkezdeni a találkozót.

A vidi.hu 15 perccel az eredeti kezdés után hozta nyilvánosságra az UEFA döntését: csütörtökön biztosan nem játsszák le az összecsapást. 24 óra múlva megkísérlik lejátszani a találkozót, de a meterológusok további esőt jósolnak.

A Genk és a Basel összecsapása idő közben elkezdődött, a belgák megtették a Vidinek azt a szívességet, hogy erős csapatot küldtek ki a pályára. A már biztos továbbjutó hazaiak kapuját Köteles László védi.

A Videoton hatodik, egyben utolsó csoportmérkőzését december 7-én, pénteken 21:05 órától a STORY4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunkon, a www.sport24.hu-n is követhetik a találkozót.

(Az online közvetítést az UEFA-jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd nézni!)

Videó – A Sporting pályájának talaja a meccs előtt:

Előzetes: Utolsó csoportmérkőzésére készül Paulo Sousa székesfehérvári legénysége, a Videoton Portugáliában vendégeskedik csütörtökön. A magyar bajnokság előző ezüstérmese hiába játszott jobban két hete, hazai pályán a KRC Genk ellen, 1-0-ra kikapott a belga együttestől, és mivel a svájci Basel nyert a Lisszabon ellen, így a csoport harmadik helyére csúszott vissza a Vidi.

A Sporting otthonában épp ezért mindenképpen nyerni kell a magyar együttesnek, ha tovább szeretne jutni, ugyanakkor sajnos az is benne van a pakliban, hogy a három pont megszerzése is kevésnek bizonyul majd: ha a Genk és Basel döntetlent játszik egymással, akkor kéz a kézben jut tovább az a két csapat, mivel pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény a Baselnek kedvez a Videoton ellen (a fehérváriak 2-1-re nyertek a Sóstói Stadionban, a svájciak pedig 1-0-ra hazai pályán).

De erre nem is szabad gondolni a koronázóvárosban, ugyanis ez a jelenlegi Sporting egy verhető csapat, az eddigi öt meccsén mindössze két pontot tudott csak szerezni a luzitán gárda, 2-9-es gólkülönbsége pedig önmagáért beszél. A Videoton ellen például 3-0-ra kaptak ki egy emlékezetes mérkőzésen, az a bukta az akkori edző, Ricardo Sá Pinto állásába került.

Nem vár tehát könnyű mérkőzés Sándor Györgyékre, de Sousa mentalitását ismerve a Videoton a három pontért utazik Lisszabonba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik