Foci

Az edző két óra alatt tíz évet öregedett

ferencváros-böde dániel (ingyenes, ftc, )
ferencváros-böde dániel (ingyenes, ftc, )

A vasárnapi két mérkőzéssel lezárult a 2012-13-as labdarúgó bajnokság őszi fele. A A Ferencváros győzelmével beérte e Honvédot, míg a Vidi újabb pontokat vesztett. Így látták az edzők.

Több, mint 30 tétmeccset játszott ősszel a Videoton, amitől kétség kívül fáradt is lehetne – írhatnánk ennek a rovására is, hogy vasárnap újfent csak döntetlenre futotta hazai pályán az Újpest ellen. Ugyanakkor tény, a Vidi nagyságrendekkel nagyobb összegből gazdálkodik jelenleg, mint a többi NB1-es alakulat, ergo van olyan hosszú kispadja, hogy gond nélkül bírnia kellene a terhelést.

Fizikailag nincs is gond. A közepes 7-5-5 ös őszi mérleg sokkal inkább annak köszönhető, hogy hatékony támadásvezetés terén – márpedig hazai szinten támadnia kell – valami nem stimmel a Vidinél. Így volt ez az Európa Ligában is minden alkalommal, amikor hátrányba került és vasárnap délután is Remili gólját követően. A helyzet az, hogy az egyetlen igazán kreatív játékos Sándor György ügyes, de nemzetközi szinten habkönnyű, és gyakran már magyar szinten sem fut eleget, meg elég gyorsan. Így posztjához képest ritkán találkozik a labdával, nem tudja úgy mozgatni a támadásokat, ahogy az a csapatkapitánytól elvárható lenne. Valamit ki kell találjon tavaszig Sousa, mert így még a dobogóval is gondok lehetnek.

VIDEOTON – ÚJPEST 1-1 (Renato Neto 26. ill. Remili 8.)

Paulo Sousa (Videoton): “A mérkőzés eleje kiegyenlített volt. Miután az Újpest megszerezte a vezetést, nem estünk kétségbe, hajtottunk, mentünk előre. Sikerült rengeteg helyzetet kidolgozni, de ez most csak egy döntetlenre volt elég, pedig fölényesen is nyerhettünk volna. Tudtuk, hogy az ellenfelünk nagyon keményen játszik. Ma a játékvezető győzött, nem a csapatok. Mitrovics sérülése után sikerült átszervezni a csapatot, és jól is játszottunk, éppen ezért nem vagyok elégedett az egy ponttal. A legtöbb hazai vetélytársunknál 16 mérkőzéssel játszottunk többet az őszi szezon alatt, ez azért mentálisan elég megterhelő. Végezetül gratulálok a Red Blue Devils szurkolói csoportnak a 20. születésnapjához, és szeretném megköszönni szurkolóinknak, hogy a csapat mellett álltak a hosszú őszi menetelésünk alatt.(vidi.hu/MTVA)

Jos Daerden (Újpest): “Az első félidőben kézben tartottuk a mérkőzést, és akárcsak a hazaiaknak, nekünk is voltak helyzeteink. A második félidőben a Vidi nagy nyomás alá helyezte a kapunkat, erre készültünk is, hiszen tudtuk, hogy a fehérváriak a három pont érdekében kockáztatni fognak, és nagy erőkkel támadni. Elismerem, hogy a végén a hazaiak többször megszerezhették volna a vezetést, de azért kontrából néhányszor mi is odaértünk a kapujuk elé. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, a megszerzett pont után jó érzéssel megyünk a téli pihenőre. (vidi.hu)

A mérkőzés összefoglalója:

Az idei utolsó NB1-es mérkőzésen szakadó esőben az utolsó utáni pillanatbanBöde fejesével tartotta otthon a három pontot a Fradi. 20 perccel a vége előtt még a vendégek vezettek… Ricardo Moniz edző Magyarországi bemutatkozásakor kritizálta a csapat erőnlétét, amit sokakkal ellentétben mi nem Détári kritikájaként éltünk meg, hanem a magyar bajnokságra jellemző tényként. Ma már látni kell, a holland egész egyszerűen máshoz szokott, nála más a szint.

Csapata nyilván nem ezért adja át rendszeresen a vezetést az ellennek, de tény, az ősz folyamán nem először fordítanak meg mérkőzést. A megalkuvást nem tűrő, 94 percig hajtós, gólratörő, őszinte futballnak köszönhetően Moniz és a Ferencváros annyit mindenképp elért, hogy a nézők kezdenek visszaszivárogni az Üllői útra és a csapat a tavaszi rajtot a dobogótól elérhető távolságban várja. Feltéve, ha megtalálják a megfelelő belsővédő-párost és kibírják az alapozást…

FERENCVÁROS – PMFC-MATIAS 3-2 (Böde 71., 94., Peric 77. ill. Wittrédi 39., Bajzát 48.)

Ricardo Moniz (Ferencváros): “A mi meccseink soha nem unalmasak. A nézők számára ez egy nagyon látványos találkozó volt. A Honvéd a védekezést nagyon megszervezte. Nehezen találtuk az ellenszert. Nagy tisztelet a csapatnak, hogy fizikálisan és mentálisan bírták a hajrát. Besic és Alempijevic nélkül mást kellett kialakítani, Bödének így sokat kellett visszalépni, így az erősségét nem tudtuk sokáig kihasználni, hogy a 16-oson belül legyen életveszélyes. A széleken jól mentJenner és Bönig. Nagyon örülünk a győzelemnek, a közönségnek örömet tudtunk szerezni, bár én tíz évet öregedtem. Ott maradtunk 3 pontra a dobogótól.” (MTVA)

Supka Attila (Pécs): “Azt kaptuk, amit vártunk, egy jó csapat ellen játszottunk. Amit elterveztünk, meg tudtuk valósítani. Nem tudtak minket átjátszani. 2-0 után, ha egy kicsit bátrabbak vagyunk, kontrából még rúghattunk volna gólt, de nem sikerült. Ezt a meccset meg lehetett volna nyerni, de sajnos megint elveszítettük.” (MTVA)

A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik