Foci

Korábban jött a kecskeméti Mikulás

mtk-kecskemét (mtk budapest, kecskeméti te, )
mtk-kecskemét (mtk budapest, kecskeméti te, )

Horváth Ferenc, a KTE-Phoenix Mecano labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint játékosai csak a cipőjüket vitték ki a pályára az MTK ellen. Edzői nyilatkozatok az OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati játéknapjáról.

Szombaton, kora délután a szombathelyi sárban küzdött meg egymással a hazai Haladás és a listavezető Győri ETO. Nem lehet okunk a panaszra, a hideg és a nem éppen ideális körülmények ellenére egy színvonalas mérkőzésen lett 1-1 a végeredmény, a Rába-partiak így hatpontos fórral vonulnak téli pihenőre.

„Gratulálok a győriek őszi elsőségéhez, kívánom, hogy nyerjék meg a bajnokságot. A 30. meccsem volt ez a Haladás kispadján, átalakítottuk, megfiatalítottuk a csapatot, kialakult egy gerinc, amire lehet építeni. Ma is mindent megtettünk a győzelemért, az utolsó percekben mi is és a győriek is megnyerhették volna a mérkőzést. A nehéz talaj ellenére közönségszórakoztató meccset játszottunk, elégedett vagyok a döntetlennel. Van egy olyan keretünk, amelybe nehéz lesz bekerülni, ha a télen két jó futballistát tudunk igazolni, szép tavasz elé nézünk” – értékelte a látottakat a haladas.hu-nak Artner Tamás.

„Nagyon nehéz talajon ragyogó meccset játszottunk, és bár voltak lehetőségeink, igazságos eredmény született. Ennél rosszabb meccset sose játsszunk, viszont ennél csak jobb legyen a pálya minősége. Ez most nem a szombathelyiek ellen szól, ilyenkor már nem szabad mérkőzést rendezni. Mi is és a hazaiak is próbáltak játszani, gyűrtük egymást, ha gólra gólt lövünk, talán nyerünk” – mondta Pintér Attila, a Győri ETO FC vezetőedzője a haladas.hu-nak.

Ezt követően az MTK fogadta a Kecskemétet hazai pályán, a budapesti csikócsapat pedig újra remek produkcióval szolgálta ki a szurkolóit, Garami József fiai ugyanis egy félidő alatt lerendezték a hírös városi együttest, 3-1-re nyertek és továbbra is ott vannak a Győr sarkában.

„A meccs összképe alapján megérdemelt a győzelmünk, de a csapatnak ezúttal nemcsak ehhez, hanem mind a tizenhét mérkőzésen nyújtott teljesítményéhez gratulálok” – így az érthetően boldog Garami az mtkhungaria.hu-nak.

Horváth Ferenc, a KTE mestere ismét egy érdekes hasonlattal értékelte a látottakat a kecskemetite.hu-nak: „Probléma az volt, hogy páran elnézték a dátumot, azt hitték december 6-a van már és csak a cipőt hozták ki. Sajnos kék mikulás jött és gyorsan kihasználta ezt három szerzett góllal. Második félidő teljesen máshogy nézett ki, nem értem, ha ez benne van a csapatban, akkor miért így kezdtünk egy ilyen jó MTK ellen.”

Ezzel egy időben kiesési rangadót rendeztek Siófokon, ahol egy fordulatos mérkőzésen, Melczer Vilmos három értékesített tizenegyesének is köszönhetően nyertek a Balaton-partiak 4-3-ra.

„Továbbra is van hite és tartás a csapatnak. Nem adtuk fel a mérkőzést, mentünk előre az utolsó leheletünkig. Örülünk, hogy négy gólt szereztünk. Nagyon kellett mindhárom értékesített büntető, hogy megnyerjük a találkozót” – mondta Horváth Károly a Sport TV kamerái előtt.

Simon Antal már a tavaszra utalt a Sport TV-nek adott nyilatkozatában: „Mindent megtettek a játékosok, hogy megnyerjük a mérkőzést. Fordítottunk 1-0-ról, amely tartásról adott tanúbizonyságot. Ritka az olyan találkozó, amikor három tizenegyest ítél a játékvezető. Kényszerűségből cseréltünk kétszer is. Ezáltal megkellett bontani a csapatot. Nem tudtuk folytatni a nyomást, amit a második félidőben gyakoroltunk az ellenfélre. Bízunk benne, hogy hazai pályán tudunk mérkőzéséket nyerni és ledolgozzuk a hátrányt, mint tette ezt a csapat az NB II-ben.”

Este aztán a Diósgyőr próbálta megszakítani nyeretlen sorozatát, ám ehhez az őszi mumust, a Budapest Honvédot kellett volna legyőzni. Ez össze is jött a miskolciaknak, akik 3-1-re győzték le a találkozót kilenc emberrel befejező fővárosiakat. A sikert beárnyékolja Csirszki Martin sérülése, akinek eltörött a bokája.

„Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ami után sérülések miatt kellett cserélnem. Különösen Rudolf Gergely kiválása okozott gondot, hiszen nélküle már nem tudtunk úgy játszani, ahogy korábban. A második félidőben voltak problémáink, de a Honvédnak is. A végjátékot a vendégek fegyelmezetlensége döntötte el. A honvédosok adtak egy lehetőséget, amit kihasználtunk” – mondta Szentes Lázár a találkozót követő sajtótájékoztatón. (dvtk.eu)

Marco Rossi, a Honvéd olasz trénere rendkívül sportszerűen kezdett bele mondandójába: „Szeretnénk kifejezni sajnálatunkat Csirszki Martinnak, és mielőbbi gyógyulást kívánunk. A meccs képe alapján nem érdemeltünk vereséget, csalódott vagyok. A Honvéd jobban játszott ma este, több helyzetünk volt, de nem tudtunk velük élni. Ilyen a futball, ma a három pont a hazaiaknál maradt.” (dvtk.eu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik