Foci

C. Ronaldo volt a különbség a madridi rangadón

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A Real Madrid labdarúgócsapata egy felejthető mérkőzésen győzte le 2-0-ra a városi rivális Atlético Madridot.

Nagy várakozás előzte meg az El Derbi madrilenót, amelyet ezúttal a Santiago Bernabéu Stadionban rendeztek. Ehhez képest a csapatok nem nagyon kényeztettek el minket, főleg a vendég Matracosok játéka hagyott rengeteg kívánnivalót maga után.

Az Atléticónak az utóbbi időben nem sok babér terem a városi rivális ellen, legutóbb még az 1999-2000-es szezonban sikerült legyőznie a Realt a bajnokságban, épp annak hazai pályáján. Azóta maximum csak döntetlenre futotta a piros-fehérektől, bár egy ikszhez is 2008-ig kell visszalapozni a történelemkönyvekben.

Az első félidőből szinte csak Cristiano Ronaldo szabadrúgásgólja maradt emlékezetes: Arda Turan kezezett felelőtlenül a tizenhatos előterében, a portugál pedig kíméletlenül bebombázta a pontrúgást a vendégek hálójába. A második felvonás kezdetén azt hihettük, hogy valamelyest javul a játék képe, ám csalódnunk kellett, a feszült hangulatú találkozón inkább egymással foglalkoztak a játékosok, mintsem a labdarúgással.

Cristiano Ronaldo klasszisát jellemzi, hogy azért ilyen körülmények közt is varázsolt, remek helyzetfelismerésének köszönhetően lövetett gólt Özillel, majd a keresztléc és a jobb oldali kapufa gátolta meg abban, hogy újabb két találatot jegyezzen.

A vége 2-0-s Real-siker lett, az Atlético Madridnak lesz miért magyarázkodnia az elkövetkező napokban. A Matracosok vereségük ellenére a második helyen maradtak a tabellán, ám az Európa Liga-címvédőt már hat pont választja el a listavezető Barcelonától. A Real Madrid a dobogó harmadik fokán található, hátránya 11 egység az ősi rivális katalán gárda mögött.

Eredmény – La Liga, 14. forduló
Real Madrid – Atlético Madrid 2-0 (1-0)
Gólszerzők: C. Ronaldo (16.), Özil (66.)

 

Videó – a találkozó összefoglalója:


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik