Foci

Benítez máris aggódik

Rafa Benítez (rafa benítez, )
Rafa Benítez (rafa benítez, )

A Chelsea labdarúgócsapatának spanyol menedzsere elmondta: nehezebb a munka, mint amire számított.

Ahogy arról írtunk szombaton, a harmadik meccsén sem tündökölt a Chelsea Rafa Benítez irányításával, két 0-0 után ezúttal már sikerült gólt lőnie a csapatnak, ám közben kapott hármat a West Ham Unitedtől, így 3-1-es vereséget szenvedett. A szurkolók ezúttal is Roberto Di Matteót éltették és távozásra szólították fel a spanyolt.

Nem véletlen a szimpatizánsok elégedetlensége, ugyanis a Chelsea immáron hét bajnoki óta nem nyert, a 15 mérkőzésen szerzett 26 pont pedig a legrosszabb rajtja az együttesnek azóta, mióta a klub tulajdonosa, Roman Abramovics betette a lábát a Stamford Bridge-re. Hét nyeretlen összecsapásra pedig 1995 óta nem volt példa a Kékeknél – akkor tíz mérkőzés telt el három pont megszerzése nélkül.

Arra az újságírói kérdésre, mely szerint nehezebb a kihívás, mint amire számított Benítez így felelt: „Lehet, hogy igen… Egy topcsapatról van szó, a szezon közepén járunk és az eredmények nem jönnek.”

A spanyol szakember ugyanakkor nem adja fel, hosszan fejtegette, hogy mit kell tennie:

„Mindannyian tudjuk, hogy el kell kezdenünk nyerni ahhoz, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Az én dolgom az, hogy megfejtsem mi az, ami nem működik a csapatnál. Ha erre rájövünk, akkor fejlődhetünk, a győzelmek is jönnek és mindenkinek könnyebb lesz a dolga.”

Bárcsak ilyen egyszerű lenne. Mindenesetre az Abramovics által eddig megbízott szakemberek egyike sem kezdett ilyen rosszul, kérdés, hogy az orosz üzletember türelme meddig tart jelen helyzetben. Benítez mindenesetre kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy vajon kitölti-e a hét hónapra szóló szerződését:

“Csak ismételni tudom önmagamat: minden attól függ, mit nyújtunk a pályán.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik