Foci

Beckham bajnokként hagyja ott Los Angelest

david beckham (david beckham, )
david beckham (david beckham, )

A Los Angeles Galaxy labdarúgócsapata nyerte az amerikai bajnokságot (MLS), miután a szombat esti döntőben 3-1-re nyert a Houston ellen.

David Beckham miatt szinte a fél világ az MLS döntőjére figyelt szombaton késő este. A messze földön híres angol középpályás nemrégiben bejelentette, hogy ez az utolsó szezonja a címvédő Los Angeles Galaxy színeiben. Los Angeles a hollywoodi történetek hazája ugyebár, így a sors úgy hozta, hogy Beckham egy hazai pályán rendezett fináléban öltötte magára utoljára a Galaxy mezét. Nem semmi forgatókönyv.

Egy félidő után nem úgy tűnt, hogy lesz mit ünnepelni a Home Depot Centerben, Carr révén ugyanis a Houston Dynamo szerzett vezetést a szünet előtt. Fordulást követően aztán már a Los Angeles akarata érvényesült, Gonzalez a 61. percben egy remek fejessel egyenlített, majd nem sokkal később Donovan mesterien értékesített egy büntetőt. A pontot az i-re Robbie Keane tette fel, aki a 94. percben vágott be egy tizenegyest. A vége így 3-1 lett, a Galaxy zsinórban másodszor lett az MLS bajnoka.

A Galaxy trénere, Bruce Arena azért így is megtapsoltatta a közönségkedvencet, akit az utolsó pillanatokban cserélt le. A teljes eufóriához minden bizonnyal az kellett volna, hogy Beckham rúgja az utolsó büntetőt…

A 37 esztendős középpályás egyébként folytatni szeretné karrierjét, egyelőre még nem tudni, melyik csapat igazolja le, de több érdekes ajánlata is van a veteránnak.

Eredmény – MLS, döntő
Los Angeles Galaxy – Houston Dynamo 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Gonzalez (61.), Donovan (65. – 11-esből), Keane (90+4. – 11-esből)

 

Videó – Beckham utolsó pillanatai a Galaxy játékosaként:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik