Foci

Az Újpest elhozott egy pontot Fehérvárról

videoton-újpest (ingyenes, videoton fc, újpest fc, )
videoton-újpest (ingyenes, videoton fc, újpest fc, )

Az OTP Bank Liga idei utolsó fordulójában a Videoton 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán az Újpesttel.

Az Európa Ligában érdekelt fehérvári együttes számára fontos lett volna a három bajnoki pont begyűjtése, hiszen győzelmükkel pontszámban beérték volna a harmadik helyezett Debrecent. Az Újpest ezzel szemben komoly ugrást hajthatott volna végre egy idegenbeli sikerrel, hiszen a középmezőny sűrűsége miatt a 11. heylről akár a 6.-ig is előreléphettek volna.

Ennek megfelelően mindkét együttes támadólag lépett fel a Sóstói Stadionban, viszont arra kevesen számítottak, hogy a lilák már a 9. percben vezetést szereznek. Igaz, ehhez kellett Bozovic hibája is, a hálóőr ugyanis rosszul jött ki kapujából, így Remili simán a hálóba fejelhetett (0-1).

A bekapott gól felrázta a Videotont, így a piros-kékek megrohamozták az Újpest kapuját, aminek meg is lett az eredménye: a 26. percben Gyurcsó szabadrúgását Sándor csúsztatta kapura, de a játékszer Balajczáról kipattant. A labda így Renato Neto elé került, és közvetlen közelről nem hibázott (1-1).

A fordulást követően mindent megtettek a felek az újabb gólért, azonban a hálók érintetlenek maradtak, hiszen vagy a csatárok hibáztak a befejezésnél, vagy a két kapus mutatott be bravúrt, így maradt a 1-1-es döntetlen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 17. forduló
Videoton FC – Újpest FC (1-1)
Gólszerzők: Neto (26.) illetve Remili (9.)

Videoton: Bozovic – Szolnoki, Vinicius, Kaká, Hector (Paraiba, 67.) – Renato Neto, Mitrovic (F. Oliveira, 30.) – Gyurcsó, Sándor, Kovács I. (Torghelle, 75.) – Nikolic Vezetőedző: Paulo Sousa.

Újpest: Balajcza – Szélesi, Aarab, Chema Antón, Iandoli – Proesmans, Stanisavljevic – Remili, Christ, Balogh B. – Kabát Vezetőedző: Jos Daerden.

Sárga lap: Kovács (23.), illetve Balogh (25.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik