Foci

Tovább szenved Benítezzel a Chelsea

chelsea (chelsea, fernando torres)
chelsea (chelsea, fernando torres)

A spanyol szakember érkezése után megszerezte első gólját a Chelsea labdarúgócsapata, de 3-1-re kikapott a West Ham Unitedtől.

Két 0-0-val indult el a Rafa Benítez-éra a Stamford Bridge-en, így a spanyol szakembert amúgy sem kedvelő szurkolók kedvükre szitkozódhatnak. Szombaton kora délután londoni rangadót játszott a Chelsea, ugyanis a West Ham United otthonában vendégeskedtek a Kékek.

Még csak a 13. percben járt a mérkőzés, amikor egy bedobás után előrelőtt labdára a sokat bírált Fernando Torres sprintelt, az alapvonaltól visszapasszolta azt középre, a tizenhatos területére berobbanó Juan Mata pedig a kapuba bombázta. Az első félidőben egyébként mind a két csapat sok hibával játszott, az eredmény így nem változott a szünetig.

A második felvonás eleje lüktető játékot hozott, majd Carlton Cole a 63. percben egyenlített. Szinte azonnal megszerezhette volna újra a vezetést a Chelsea, ám Torres ígéretes helyzetből a kapusba lőtt.

Nyíltsisakos küzdelem folyt a pályán a továbbiakban, a West Ham pedig jobban megnyomta a találkozó végét: Ashley Cole egy szöglet után még a gólvonal elől tudott menteni fejjel, a csereként beálló Diame lövésénél azonban már kapitulált a Kékek védelme. A ráadás perceiben még a kispadról a hajrára beszálló Maiga is beköszönt, a Kalapácsosok így 3-1-re megnyerték a városi rangadót.

Beníteznek egy újabb meccs után kell majd magyarázkodnia.

Eredmény – Premier League, 15. forduló
West Ham United – Chelsea 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Cole (63.), Diame (86.), Maiga (90+1.) illetve Mata (13.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik