Foci

Torino a Juventusé

Sebastian Giovinco (sebastian giovinco, )
Sebastian Giovinco (sebastian giovinco, )

A címvédő Juventus labdarúgócsapata nyerte meg a torinói városi rangadót, miután 3-0-ra legyőzte a közel egy órát emberhátrányban játszó Torinót.

December első napján rendezték Olaszországban a Derby della Molét, azaz a torinói városi rangadót. Három szezon elteltével találkozott egymással újra a Juventus és a Torino, a 185. hivatalos derbit a Zebrák stadionjában bonyolították le.

Mozgalmas első 45 percet produkáltak a csapatok, az első percekben mind a két együttes előtt adódtak helyzetek, majd a Juve átvette a találkozó irányítását. A 26. percben nagy lehetőség adódhatott volna a hazaiak előtt, egy beívelt labdánál a Torino védője és kapusa nem értette meg egymást, összefutottak, a labda Pogba elé pattant, a kapu pedig üresen maradt. A játékvezető azonban érthetetlen módon szabadrúgást ítélt kifelé.

Mindez nem szegte kedvét a fiatal francia középpályásnak, aki két sistergős bombával jelentkezett később, majd Glik tarolta le Gaccherinit, azonnali pirosat kapott a 36. percben. A 41. minutumban Basha is kiállhatott volna, mivel egy sárgával a háta mögött kezezett szándékosan a büntetőterületen belül, ám csak egy tizenegyest lőhetett a Juve, amit Pirlo csúnyán fölébombázott.

A második félidőben már az első pillanatokban megszerezhette volna a vezetést a hazai gárda, ám Pogba ígéretes helyzetből fölé bólintott. Az 57. percben aztán Marchisiót már senki sem tudta meggátolni abban, hogy gólt szerezzen, fejjel vette be a Torino kapuját.

A folytatásban a Juventus bedarálta ellenfelét, a találkozón jól teljesítő Giovinco egy szép találattal növelte tovább az előnyt, Marchisio pedig a hajrában tette fel a koronát szombati teljesítményére. A végeredmény 3-0 lett, de ha a szünetben beálló Nicklas Bendtner egy kicsit pontosabban játszik, jóval magabiztosabb is lehetett volna a siker.

Eredmény – Serie A, 15. forduló
Juventus – Torino 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Marchisio (57., 84.), Giovinco (67.)
Piros lap: Glik (36.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik