Foci

Szeretne kapcsolatba lépni a Barca sztárjaival?

szokj le a dohányzásról a Barcával (szokj le a barcával)
szokj le a dohányzásról a Barcával (szokj le a barcával)

Decembertől többek között Puyol, Iniesta, Valdes vagy Xavi adhat személyre szólóan tanácsot a leszokáshoz akár a magyar dohányosoknak is.

Az Európai Bizottság és az FC Barcelona közös kezdeményezéseként létrejött  „QUIT SMOKING WITH BARÇA!” („Szokj le a Barcával”) kampány egyedülálló, tudományos alapú megközelítéssel segít végleg leszokni a dohányzásról mindazoknak, akik szeretik az életet, a Barcát és a futballt.

A kampány központi eszköze az FCB iCoach nevű ingyenes, célzott internetes eszköz és mobilalkalmazás, amely egy személyre szabott egészségügyi tanácsadó programot közvetít az érintetteknek. A dohányosnak a regisztráció során egy rövid kérdőívet kell kitöltenie, amellyel megállapítható, hogy milyen típusú tanácsadásra van szüksége a leszokáshoz. A válaszok alapján a válaszadó személyre szabott tippeket, tájékoztatást és ösztönzést kap közvetlenül a Barça játékosaitól, edzőitől és szakembereitől. A tanácsadók között található a klub négy csapatkapitánya: Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes és Xavi, valamint Sandro Rosell elnök, Tito Villanova edző, Guilermo Amor és a klub más szakértői.

Az EB a kampánytól azt reméli, hogy a Barça sokmilliónyi szurkolójának támogatására építve a 140 millió európai dohányos közül még többeknek segíthet a végleges leszokásban.

Kampányindító lépésként 11 Barça-szurkolót választottak ki különböző uniós országokból, akik nemzetükből elsőként iratkozhatnak fel az FCB iCoach programjára. A „Quit Smoking with Barça” kampányban kiválasztott 11 szurkoló szombat este a Barça–Bilbao mérkőzés díszvendége lesz, ahol egy kampányzászlót visznek majd a pályára, miközben a közönség egy videót láthat a stadionban, amellyel a Camp Nou-ban jelen lévő dohányosokat a kampányhoz való csatlakozásra biztatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik