Foci

Gálázott a Barca, Messi még nem rekorder

lionel messi (lionel messi)
lionel messi (lionel messi)

A Primera Division 14. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Barcelona 5-1-re legyőzte az Athletic Bilbaót.

A mérkőzésnek igazából csak egy lényeges kérdése volt, mégpedig az, hogy Lionel Messi betalál-e háromszor, vagyis megszerzi-e idei 85. találatát; mivel a végső győztes kilétére nem volt nagy merészség fogadni.

Messi találatainak száma azért lényeges, mivel ha az argentin eléri a 85 gólt, beállítja Gerd Müller 1972-es rekordját. Ez azonban nem jött össze – még – Messinek ugyanis “csak” kétszer tudott eredményes lenni az Európa Liga tavalyi döntőse ellen.

A gólgyártást egyébként Pique kezdte meg a 22. percben, amikor egy a kapusról kipattanó labdát kotort be a gólvonal mögé közvetlen közelről. Nem sokkal később a vendégek egyik védője vágta be saját kapujába a játékszert, de a találatot hivatalosan Messinek adták, ez volt a 83.

A szünet előtt Adriano is feliratkozott a gólszerzők közé, majd a második félidőben Fabregas is beköszönt.

A 65. percben aztán szépítettek a baszkok Ibai Gomez révén, majd a közte négyet Messi állította vissza idei 84. góljának köszönhetően.

Az argentinnak így még négy találkozója van arra, hogy legalább egy találatot szerezve beállítsa, vagy kettő esetén megdöntse Müller csúcsát.

A nap krónikájához tartozik, hogy a Valencia vezetősége azonnali hatállyal menesztette az argentin vezetőedzőt, Mauricio Pellegrinót, miután a csapat 5-2-es vereséget szenvedett a Real Sociedadtól hazai pályán.

Eredmény – Primera Division, 14. forduló
FC Barcelona – Athletic Bilbao 5-1 (3-0)
Gólszerzők: Pique (22.), Messi (25., 70.), Adriano (45.), Fabregas (57.) illetve Gomez (65.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik