Foci

Az MTK lefocizta a Kecskemétet, őrült meccsen nyert a Siófok

A KTE nem tudta megszorongatni a hazai pályán szereplő MTK-t, míg a Siófok begyűjtötte második sikerét az OTP Bank Ligában.

A bajnoki tabella második helyezettjének, a fővárosi MTK-nak muszáj volt nyernie hazai környezetben, hiszen szombaton korábban a Győr csak ikszelt, így a kék-fehérek faraghattak hátrányukból.

Igaz, hogy a Kecskemét papíron nem olyan erős, mint az MTK, arra azonban talán csak kevesen számítottak, hogy a hazaiak 40 perc elteltével már 3-0-ra vezetnek majd. Pedig így történt, hiszen előbb Csiki lövése talált magának utat a hálóba, majd ismét a fiatal középpályás örülhetett, hiszen távoli bombája beakadt a léc alá, köszönhetően a KTE kapusának. Végül Vass közeli próbálkozása ért gólt, így a szünetben három volt közte.

A második felvonásban az MTK átadta a területet a vendégeknek, de ennek ellenére a kecskemétiek csak egyszer tudtak betalálni, tehát nagyon messze voltak a pontszerzéstől.

A másik délutáni mérkőzésen a Siófok komoly csatát vívott a másik kiesőjelölttel, az Egerrel. A sárga-kékek fordulatos, gólgazdag összecsapást vívtak a hevesiek ellen, ugyanis az első félidőben még csak egy, a másodikban viszont hat gól született: 4-3-ra nyert a Siófok úgy, hogy Melczer három tizenegyest értékesített. Egyébként az Eger 2-1-re és 3-2-re is vezetett a találkozón, így az újonc számára fájó lehet, hogy pont nélkül kell hazatérnie a Balaton-partról.

Eredmények – OTP Bank Liga, 17. forduló
MTK Budapest – Kecskeméti TE 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Csiki (11., 30.), Vass (40.), illetve Litsingi (72.) 

FGSZ Siófok – Eger FC 4-3 (1-0)
Gólszerzők: Melczer (11., 76., 87., mindhármat büntetőből), Dajic (64.), illetve Balog Zs. (53.), Albert (58.), Németh N. (68.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik