Foci

A presztízsmeccs megnyerésével zárna az ETO

győri eto fc (győr, győri eto fc)
győri eto fc (győr, győri eto fc)

A Haladás és a Győr klasszikus rangadója lesz a labdarúgó NB I. idei zárófordulójának slágermeccse.

A Győr ellentmondást nem tűrően szerepel a 2012-13-as szezonban, nehéz lesz megtörni a csapatot tavasszal, ezzel minden vetélytárs tisztában van.

Különösen jó kedéllyel mehetnek a téli pihenőre a győriek, ha az utolsó idei fordulóban megverik az ősi rivális Haladás csapatát. A Hali rapszodikusan szerepel, jól kezdett, aztán visszaesett, majd az edzőváltás hangulatát elfelejtve helyrebillent.

Most a 15 forduló óta veretlen (csak az 1. fordulóban kaptak ki a Debrecen ellen) Győr ellen zárnák szépen az évet. Az odavágón Győrben 1-1-re végzett ellenfelével a Haladás, alighanem ezzel az eredménnyel egyes szombathelyi drukkerek most is kiegyeznének.

Artner Tamás, a Hali vezetőedzője szerint az ETO az aranyérem legnagyobb esélyese, a legjobb formában lévő csapat, de a belső védők területén megbonthatóak.

“A szombati mérkőzés egyetlen ellensége az időjárás, mély lesz a talaj, ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy a nagy taktikai csatát hozó meccsen mindkét csapat győzelemre fog játszani. Játékosaim a legutóbbi három mérkőzéssel nagyjából rendbe tették az őszt, nagyon fontos volt, hogy ezeken a bajnokikon sikeresen szerepeljünk. A srácok meccsekkel emberi tartásukat bizonyították, kiálltak a Haladásért, a csapatért, és úgy érzem, értem is. Ezúton is köszönöm nekik” – üzent a meccs előtt játékosainak a szakember a Hali hivatalos weboldalán.

A Haladás trénere azt is elmondta, Nagy Dániel, a Videoton kölcsönjátékosa bár jól érzi magát Szombathelyen, vissza akar menni Székesfehérvárra, mert még sose volt ennyire távol a várostól és ez zavarja.

“Tudjuk, hogy egy játszó, támadást fölvállaló együttes otthonába látogatunk. Szeretnénk győzelemmel befejezni a bajnokságban ezt az évet, ezért mindent el kell követnie a csapatnak, hogy három ponttal térjünk haza Szombathelyről” – ezek már Pintér Attilának, a Győr vezetőedzőjének szavai.

A meccset az M1 élőben közvetíti.

Labdarúgó OTP Bank Liga, 17. forduló:

Haladás – Győri ETO FC – 14 óra, vezeti: Solymosi Péter

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér, Devecseri – Kalász, Iszlai – Radó, Nagy Gábor, Halmosi – Ugrai (Andorka)

Győr: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács, Völgyi – Pátkai, Kamber, Kronaveter – Dudás, Strestik, Koltai

MTK Budapest – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – 16 óra

Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd – 18 óra 30 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik