Foci

Kitiltották a stadionokból a késelő Roma-drukkereket

Lazio (lazio, )
Lazio (lazio, )

Öt évre kitiltották az olasz sportpályákról azt a két AS Roma-drukkert, akik súlyosan megsebesítettek egy Tottenham-szurkolót az angol labdarúgócsapat múlt csütörtöki, Lazio elleni Európa Liga-mérkőzése előtt Rómában.

Az olasz főváros rendőrségének csütörtöki jelentése szerint a stadionokból kitiltott Francesco Ianari és Mauro Pinnelli jelenleg is őrizetben van az eset miatt, mely során 50 Roma-szimpatizáns támadt rá a Tottenham rajongóira egy helyi bárban. Az összecsapásban heten sérültek meg, közülük az egyik áldozat combjában átszúrták az artériát, s jelenleg is kórházban kezelik.

A két őrizetben lévő férfi ellen az eredeti, gyilkossági kísérlet vádját súlyos testi sértésre minősítették.

A médiában előzetesen úgy terjedt el az eset, hogy a Lazio szurkolói támadtak az angol szimpatizánsokra, ezt azonban később tisztázták. A Biancocelestinek így is lesz miért magyarázkodnia, ugyanis a hírek szerint antiszemita megnyilvánulások voltak a találkozó alatt, ezt még André Villas-Boas, a Spurs trénere is jelezte az UEFA-nak. Októberben a Laziót már megbüntették 40 ezer euróra, mivel hasonló magatartást tanúsítottak a csapat szurkolói a londoni White Hart Lane-en.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik