Foci

Rászorulókat segít az MLSZ a büntetésekből

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága által hozott pénzbüntetésekből jótékony célra fordít egy jelentős összeget a szervezet.

Az MLSZ a magyar labdarúgás rászoruló és arra érdemes személyeit (egykori focistákat) támogatja a Focisegély Alapítványon keresztül.

Szerdán ismét össszeült az Alapítvány négytagú kuratóriuma, melynek tagja Ihász Kálmán olimpiai bajnok labdarúgó, Garaba Imre 82-szeres válogatott labdarúgó, Faragó Richard, a Sport Televízió kommentátora és dr. Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója és szóvivője.

A kurátorok olyan egykori labdarúgók számára ítélnek meg egyszeri anyagi támogatást, akik szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt rászorulnak a segítségre. A beérkező kérelmeket nagy körültekintéssel és empátiával bírálják el, fokozottan ügyelve arra, hogy az érintett egykori sportolók személyiségi jogai ne sérüljenek. 

A kuratórium azokból az összegekből juttat a rászoruló futballistáknak, amelyet az MLSZ Fegyelmi Bizottsága által határozatban megbüntetett játékosok, vezetők, klubok bajnoki- és kupamérkőzéseken elkövetett kirívó szabálytalanságok, sportszerűtlenségek szankciójaként rónak ki. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Videó – rászorulókat segítenek:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik