Foci

Okos és 22 ezres lesz a Fradi stadionja

A Ferencváros hivatalos weboldalának nyilatkozott a stadionépítésekért felelős kormánybiztos. Pár hónap és kezdik építeni a Fradi otthonát.

Még nem tudni, ki lesz a kivitelezője a Ferencváros új stadionja felépítésének, de a tervezési munka lezárult, megvannak a szükséges engedélyek is. A közbeszerzési eljárást kiírták, most azt várják, mely cégek felelnek meg az elvárásoknak – olvasható a fradi.hu oldalon megjelent interjúban.

A beszélgetés során Fürjes Balázs kormánybiztos elmondta, 4-5 jelentkezőre számít, tőlük részletes ajánlatot kérnek majd be, az eljárás február végén lezárulhat, az első negyedév végén pedig elkeződhet a kivitelezés, amely két részből áll: az Albert Stadion lebontásából és az új stadion felépítéséből.

Azt is hozzátette, hogy van garancia arra, hogy a bontás után el is kezdik építeni az új arénát, hiszen a kormány jelezte, erre megvan a pénz. “Az egész világot érintő katasztrófát leszámítva nincs olyan tényező, ami megakadályozná, hogy a bontást követően ne kezdődjön el azonnal az építkezés” – így Fürjes Balázs, aki elárulta, ősfradista.

“Nagyon nagy megtiszteltetés ebben a feladatban részt venni. Nagyon hálás vagyok Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Kubatov Gábor elnök úrnak, valamint a gondviselésnek, hogy ebben szerepet kaptam. A harmadik nagy Fradi-stadion felépítése a tét, amely évtizedekig otthona lesz a klub labdarúgó-csapatának” – fogalmazott.

A cél az, hogy 2014 őszén, nyár végén már az új stadionban játsszon a Ferencváros. A stadion mindent tud majd, amit egy 21. századi léteítménynek tudnia kell, 22 ezer ülőhellyel bír majd, de ha állóhelyekké alakítják egy részét, 24 ezren is beférhetnek.

Fürjes Balázs és a Ferencváros 30-50 meccsnappal számol, az év többi részében kutlurális, zenei és egyéb programokban bíznak, például Fradi-szurkolók házasodhatnak a rendezvényteremben. Saját belső kamerahálózatot építenek ki, így az okostelefonokon vissza lehet nézni máshol nem látható jeleneteket. Telefonon lehet majd ételt, italt rendelni a stadionban. Az is cél, hogy a lehető legbiztonságosabb, családbarát stadion legyen a felépítendő létesítmény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik