Foci

A Lazio tündökölt, a Palermo beégett

lazio roma (lazio, roma)
lazio roma (lazio, roma)

Kedden este egy-egy bajnoki és kupamérkőzést rendeztek Olaszországban. A Palermót másodosztályú csapat ejtette ki.

A Lazio Tottenham elleni Európa Liga-mérkőzésén a csapat szurkolói antiszemita rigmusokkal szidták a londoni klubot, így a csapat a kedd esti bajnokin a mezén hirdetett harcot a rasszizmus ellen. A jelek szerint mindez mit sem ért, a római klub szimpatizánsai az Udinese elleni találkozón is oda nem illő rigmusokat kántáltak, főképp a rivális Roma drukkereit találta meg a lelátó népe.

A Lazi nekiesett udinei ellenfelének a találkozó elején, már a 11. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak egy kezezés után, Candreva büntetője azonban gyengére sikeredett, Brkic így védeni tudott. Öt perccel később így is a vendéglátó került előnybe, Mauri passzából Gonzalez talált be. A szünetig még Klose is beköszönt, majd a fordulás után Hernanes iratkozott fel a góllövők közé, a rómaiak végül 3-0-ra nyerni tudtak és feljöttek két pontra a dobogós Interre.

Az Olasz Kupában a Palermo a legjobb 16 közé szeretett volna bejutni, ehhez hazai pályán kellett volna nyernie a másodosztályú Verona ellen. Giorgi még vezetést szerzett a hetedik percben a szicíliai gárdának, ám erre postafordultával válaszoltak a vendégek, akik aztán tíz emberrel is kiharcolták a 2-1-es győzelmet és a továbbjutást.

Eredmények

Serie A, 14. forduló:

Lazio – Udinese 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Gonzalez (17.), Klose (31.), Hernanes (59.)

Olasz Kupa, a 16 közé jutásért:

Napoli – Verona 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Giorgi (7.) illetve Cocco (8.), Cacia (73.)
Piros lap: Cacciatore (69.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik