Foci

Visszavonul Guus Hiddink

guus hiddink (guus hiddink, anzsi mahacskala, )
guus hiddink (guus hiddink, anzsi mahacskala, )

A világ egyik legsikeresebb futballedzője 66 éves, most azt mondja, ez lesz az utolsó szezonja.

A korábbi holland szövetségi kapitány a De Telegraf című lapnak árulta el, ez lesz az utolsó bajnoki szezonja. A tréner jelenleg az orosz Anzsi Mahacskala vezetőedzője.

Harmincéves karrier áll mögötte, 1988-ban BEK-döntőt nyert a PSV Eindhovennel, ez volt talán a legnagyobb sikere, de az orosz válogatottal elért EB-bronz sem piskóta.

Guus Hiddink az Európa Ligában a legjobb 32 közé vezette az Anzsit, az utolsó kör eredményétől függetlenül, így akár még hosszú menetelés is várhat rá, ráadásul jelenleg a második helyen áll az orosz bajnokságban a csapat, így versenyben van a BL-indulásért.

“Sosem mondtam, hogy hosszú távra szerződtem ehhez a klubhoz. A szezon végén abbahagyom. 66 éves vagyok, ilyenkor az embernek már át kell gondolnia sok mindent. Nem tudom, mihez kezdek, talán fiatalokkal foglalkozom majd. Szeretnék megtanítani embereket arra, hogyan építsék fel a karrierjüket, hogyan hozzák ki magukból a maximumot. Nem fogom eltűnni, ez a foglalaltosság például izgalmasan hangzik” – mondta Hiddink.

Guus Hiddink első PSV-korszakában, 1987 és 1990 között három holland bajnoki címet, három Holland Kupát, BEK-et nyert a csapattal, ahová 2002-ben tért vissza, és nyert is újabb három bajnoki címet.

Később volt a Fenerbahce, a Valencia, a Real Madrid, a Real Betis és a Chelsea vezetőedzője/menedzsere, az 1998-as viléágbajnokságon pedig négy közé jutatta a holland válogatottat. 2002-ben Dél-Koreát a hazai rendezésű vb-n a négy közé vezette, az orosz válogatottal pedig a 2008-as Eb-n lett harmadik helyezett. Volt a török válogatott kapitánya is.

Idén februárban 18 hónapos szerződést írt alá az Anzsi Mahacskalával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik