Foci

Botlott a Dortmund, Szalai gólpassza és öngólja

A Bundesliga keddi játéknapján meglepő döntetlent játszott a Borussia, győzött viszont Szalai és Huszti csapata.

A Bayern München mögött jócskán lemaradó, de második Dortmund remek mérkőzést vívott az újonc Düsseldorffal, amely egyáltalán nem ijedt nyúlként játszott a sárga-feketék otthonában.

Talán éppen ennek köszönheti, hogy a döntetlen, amelyet elért, nem meglepő, hanem megérdemelt. Az első félidőben ezzel együtt veszélyesebben játszott a Borussia, Reus remekül mozgott, de gólt nem ő, hanem Pyszczek és Grosskreutz átadása után Blaszczykowsky szerzett: fantasztikus lövés volt, a jobb oldali támadás végén egy lekészített labda után kapásból lőtt a vendégkapuba a lengyel.

A vendégek a 79. percben egyenlítettek, és bár Pyszczeknek a 90. percben megvolt az esélye a győztes gól megszerzésére, maradt az 1-1, amelynek a szerdán játszó Bayern örülhet a legjobban. A vendégek egyébként 10 emberrel fejezték be a találkozót.

Szalai Ádám a kezdőben kapott helyet a Mainzban, amely korán vezetett Ivanschitz góljával, majd a magyar támadó passzából Parker talált be a 42. percben. Az 55. percben – amikor már 3-0 volt a Mainznak – Szalai egy szöglet után szerencsétlenül ért a labdába, amely kikötött a kapuban (öngól). A magyar játékos ezzel együtt jól játszott, végig a pályán volt.

Huszti Szabolcs ezúttal nem kezdett a Hannoverben, amely azért szomorú hír, mert így nem volt két magyar a pályán, ugyanis Stieber Zoltán kezdő volt a Fürthben. A meccset a hazaiak 2-0-ra nyerték, Stieber különösen a pontrúgásoknál volt aktív, végig játszott.

A Hamburg 3-1-re verte a Schalke együttesét, amely kisebb meglepetés, az egyik gólt az ex-zetés Rudnevs lőtte.

Eredmények – német labdarúgó-bajnokság:

Borussia Dortmund – Düsseldorf 1-1
gólszerzők: Blaszczykowsky (43.), illetve Reisinger (79.)
piros lap: Paurevic (87., Düsseldorf)

Eintracht Frankfurt – Mainz 1-3
gólszerzők: Szalai (55., öngól), illetve Ivanschitz (18.), Parker (42.), Noveski (52.)
piros lap: Baumgartlinger (88.)

Hamburg – Schalke 3-1
gólszerzők: Beister (52.), Rudnevs (65.), Badelj (91., 11-esből), illetve Huntelaar (80.)

Hannover – Fürth 2-0
gólszerzők: Diouf (4.), Eggimann (70.)

Videó – a Frankfurt-Mainz meccs összefoglalója:

Videó – a Dortmund nagy gólja és az egyenlítés:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik