Foci

Hajrá Michel Platini!

Michel-Platini(210x140)(1).jpg (michel platini, )
Michel-Platini(210x140)(1).jpg (michel platini, )

Mint korábban a sport24 is megírta, Magyarországnak az új lebonyolítási tervezet az egyetlen esélye arra, hogy belátható időn belül ekkora futballesemény házigazdája legyen. Így különösen érdekes számunkra, hogy az UEFA végrehajtó bizottságának kétnapos brüsszeli tanácskozása előtt a német szervezet főtitkára, Helmut Sandrock arról beszélt a ZDF televíziónak, hogy eleinte meglepte a sportvezetőket az ötlet, de az azóta lezajlott egyeztetéseken kiderült: sokan támogatják, hogy 12 különböző ország városaiban legyenek nyolc év múlva az Eb-meccsek.

Az UEFA vezető testülete várhatóan december elején vitatja meg az eredendően Michel Platini elnöktől származó javaslatot, és jövő év elején születhet végleges döntés a kérdésben. Magyar részről nem árt tehát addig is szurkolni, sőt lobbizni a pozitív döntésért. A 2020-as Eb iránt Törökország érdeklődik, illetve Skócia, Wales és Írország közös pályázatot tervez. A törökök azonban csak akkor kandidálnak, ha Isztambul alulmarad a 2020-as nyári olimpia rendezéséért folyó versenyben.

Mostanáig vagy egy, vagy közösen két ország adott otthont a négyévenkénti futballtornának. A következő, 16-ról 24 csapatosra növelt Európa-bajnokságot Franciaország rendezi 2016-ban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik