Foci

Felemás napot zártak az élvonalbeli klubok

A Spanyol Kupában a Betis és az Osasuna továbbjutott a legjobb 16 közé, a Real Sociedad és a Rayo Vallecano viszont kiesett.

A pamplónai együttes a másodosztályú, nemrég még a Primera Divisionban szerepelt Sporting Gijonnal vívta meg párharcát. Az Osasuna az első meccsen ugyan egygólos hátrányba került, ám a keddi visszavágón már nem hibáztak.

A hazaiak tulajdonképpen hatperc alatt döntöttek, hiszen a 70. percben Llorente, a 76.-ban Ruben talált be, így összesítésben 2-1-el ment tovább az Osasuna.

Szintén ott lesz majd a legjobb 16 között a Betis is, ám a sevillai zöld-fehéreknek egy szintén élvonalbeli együttesen, a Valladolidon át vezetett az út: a Betis szintén 1-0-ról várta a második meccset, de simábban nyertek mint az Osasuna, hiszen 3-0-ra végeztek kedden este Amaya és Castro találatainak, valamint Rueda öngóljának.

A Real Sociedad viszont nem örülhetett, ugyanis Cordobában 2-0-ra buktak el, így komolyabb hátrányból várták a visszavágót, és nem is tudták ledolgozni a hátrányt, mivel 2-2 lett a meccs vége. 

A legkisebb madridi alakulat, a Rayo Vallecano is búcsúzott a sorozattól, miután a nem született gól a párharc második meccsén, piros lap viszont igen: a hazaiaktól Ruben szállt ki a 68. percben. Összesítésben a Las Palmas ment tovább 1-0-val.

Eredmények – Spanyol Kupa, a legjobb 16 közé jutásért
Osasuna – Sporting Gijon 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Llorente (70.), Ruben (76.)
Továbbjutott az Osasuna 2-1-el.

Real Betis – Valladolid 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Amaya (27.), Castro (62.), Rueda (86.-öngól)
Továbbjutott a Betis 3-1-el.

Real Sociedad – Cordoba 2-2 (1-0)
Gólszerző: Griezmann (20.), Agirretxe (85.) illetve Kiko (65.), Dubarbier (71.)
Továbbjutott a Cordoba 4-2-vel.

Rayo Vallecano – UD Las Palmas 0-0
Piros lap: Ruben (68.)
Továbbjutott a Las Palmas 1-0-val.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik