Foci

Ezúttal nem hibázott a címvédő

debreceni vsc, (ingyenes, dvsc-teva,)
debreceni vsc, (ingyenes, dvsc-teva,)

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Debreceni VSC 3-1-re nyert a másodosztályú Nyíregyháza ellen, így a Loki jutott be a legjobb nyolc közé.

A múlt heti odavágón meglepetésre 3-2-re kikapott a tavalyi győztes Debrecen úgy, hogy a Nyíreszháza a 90. percben szerezte meg a győztes gólt, így a nyírségiek utazhattak minimális előnnyel a piros-fehérekhez.

Az első találkozóhoz képest keddre jelentősen kicserélődött a Loki kezdőtizenegye, hiszen a komoly tét miatt – a bajnoki bukdácsolásra való tekintettel komoly kudarc lett volna kiesni a Magyar Kupából – a legerősebb összeállításában lépett pályára Kondás Elemár együttese.

Ez meg is látszott a játékon, hiszen már az első félidőben vezetést szereztek a hazaiak Coulibaly révén: a támadó egy lecsorgó labdára csapott le, majd belsővel a kapuba talált (1-0). A szünetig tovább növelhették volna előnyüket a debreceniek, ám a mádosik találat helyett a Szpari egalizált, igaz, már a második félidőben.

Pákolicz passza után Minczér mattolta Verpeczet, így az 1-1-es állással a Nyíregyháza számított továbbjutónak. De csak hét percig, hiszen Bernáth középre adását Szakály vágta be a hálóba, így ismét a Loki érezhette ott magát a legjobb nyolc között. És erre még rá is tettek egy lapáttal a hazaiak, amikor egy szöglet után, az egyik védő csúsztatását Coulibaly vette le és nem hibázott (3-1). Mivel ez maradt a vége, így a DVSC jutott a negyeddöntőbe, 5-4-es összesítéssel.

Eredmény – Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
Debreceni VSC – Nyíregyháza Spartacus (II.) 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Coulibaly (15., 63.), Szakály (59.), illetve Minczér (52.)
Továbbjutott a Debrecen, 5-4-es összesítéssel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik