Foci

Bosszúálló, pitiáner magyar játékvezetők

Takács János (takács jános, videoton, videoton fc, pápa, lombard pápa, vinicius, )
Takács János (takács jános, videoton, videoton fc, pápa, lombard pápa, vinicius, )

Sándor György, a Videoton csapatkapitánya a Nemezti Sport hasábjain minősítette így a bírói kar egyes tagjait, miután Takács János játékvezető hathatós segítségével 1-0-ra kikaptak Pápán.

A vasárnapi Pápa-Videoton (1-0) mérkőzésen két meg nem adott tizenegyest, egy pápai oldalról elmaradt kiállítást (Tóth Bence) és egy jogtalan kiállítást (Vinicius) kért számon a vendég csapat a botrányosan gyenge játékvezetőn, Takács Jánoson.

A mérkőzést követően a Videoton részéről senki nem nyilatkozott, viszont a Nemzeti Sport kérdésére Sándor György csapatkapitány érdekes és elgondolkodtató nyilatkozatot tett. “Tudom, hogy nekünk nem az a dolgunk, hogy számon kérjünk egy-egy döntést, de ha normálisan kérdezünk valamit, akkor is minősíthetetlen hangnemben szólnak ránk a bírók.”

Mondjuk a játékosokat sem kell félteni. Annyi azonban mindenképp a javukra írható, hogy még egy amatőr futballmérkőzés alatt is megváltozik a játékos hormonháztartása, mindez agressziv magatartási formát válthat ki belőle, ami leggyakrabban trágár szavak és egyéb verbális inzultus módján szabadul fel belőle – és ez egyszerű biokémia.

Ha mindezt a magyar játékvezető tudná, akkor a toleranciaszintjét is feljebb tolhatná – magyarul nem kell mindent meghallania, kiváltképp nem kell hasonló stílusban visszaválaszolnia. “Ha külföldi meccset nézek, azt látom, nemcsak a futball jobb, hanem a játékvezetés is, mert tisztában vannak azzal, hogy egy mérkőzésen van indulat, és tudják kezelni a helyzetet” – állapítja meg Sándor György, amivel a sport24 is maximálisan egyetért.

“Sokszor hallottam már magyar játékvezető szájából olyanokat, hogy nem hittem a fülemnek. Akad arrogáns, aki egy meccsen belül még azt is fel tudja hánytorgatni, hogy mit mondtunk neki egy korábbi mérkőzésen. Pitiáner, bosszúálló ember az ilyen” – zárta gondolatát a magyar játékvezetésről a Videoton csapatkapitánya.

Az utóbbi idők legbotrányosabb játékvezetése: Pápa-Videoton 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik