Foci

Meglepetés Milánóban – elkapták az “Öreg Hölgyet”

AC Milan (ac milan, )
AC Milan (ac milan, )

Az éllovas Juventus 1-0-ra kikapott az AC Milan otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának vasárnapi rangadóján.

Az olasz bajnokság leginkább várt rangadóján vasárnap este Milánóba látogatott a Juventus. Persze a tabella jelen állása szerint a rangadó meghatározás talán túlzásnak tűnhet, hiszen míg az “öreg hölgy” a mérkőzést megelőzően 17 ponttal előzte meg Massimiliano Allegri csapatát.

Ennek megfelelően Allegri visszafogottan nyilatkozott: „Minden téren tökéletes teljesítményt kell nyújtanunk a sikerhez”, míg Antonio Conte a Juve mestere tisztelettel szólt a szebb napokat látott Milanról: „Fontos meccs lesz egy olyan csapat ellen, amely most ugyan nincs a legjobbak között, de minőségi kerete van.” Mondjuk vicces, hogy az olasz bundabotrányban való érintettsége miatt eltiltott vezetőedző egyáltalán nyilatkozhat…

Amúgy igaza van Contenak, hiszen a Milan mindamellett, hogy jelentősen meggyengült tavalyhoz képest – Pirlo éppen a Juvéhoz ment -, még tele van sérültekkel is – Muntari, Abate, Pato, Bonato, Traore, stb. -, így a meccs előttt vajmi kevés esélyt adtak a hazai győzelemnek….

Mégis nyertek. Robinho a 31. percben büntetőből – amúgy nem volt tizi – megszerezte a vezetést a Milannak, amit aztán a meglehetősen tompán játszó Juventus nem is tudott kiegyenlíteni. Ritka ünnep mostanság a győzelem Milánóban, így nem csoda, ha a szurkolók, játékosok úgy ünnepeltek, mintha legalábbis a scudetot nyerték volna el. Pedig csak a hátrány csőkkent 14 pontra…

Íme a vitatott büntető

Olasz bajnokság, Serie A, 14. forduló, Eredmények:
AC Milan-Juventus 1-0 (1-0) (Robinho 31.– 11-esből)

korábban:
Atalanta-Genoa 0-1 (0-1)
Chievo-Siena 0-0
Pescara-AS Roma 0-1 (0-1)
Sampdoria-Bologna 1-0 (0-0)
Torino-Fiorentina 2-2 (1-0)

szombaton játszották:
Palermo-Catania 3-1 (1-0) 

hétfőn játsszák:
Cagliari-Napoli 19.00 
Parma-Internazionale 21.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik