Foci

Legázolta a Levantét a Barca

barcelona (barcelona, lionel messi)
barcelona (barcelona, lionel messi)

Iniesta volt a meccs embere, míg Messi két gólt rúgott a Spanyol Bajnokság vasárnap esti mérkőzésén. Az argentin ezzel idén 82 gólnál jár és már csak négy találat hiányzik Gerd Müller rekordjának megdöntéséhez.

A hazai kiscsapat egy félidőn keresztül tudott ellenállni a “tiki-takának”, aztán húsz perc alatt Iniesta és Messi eldöntött mindent. Előbbi az előkészítésben jeleskedett, utóbbi – mi másban? – a gólszerzésben. A gólgyártás a 47. percben indult meg, amikor a Barcelona passzmestere ugratta ki az argentint, aki higgadtan “átbökte” a labdát Gustavo Munúán (0–1). Alig telt el öt perc a következő Messi-Iniesta-Messi összjátékig. Most az argentin ugratta ki a spanyolt,aki lecselezte magát az alapvonalig, ahonnan remekül centerezett az érkező Messi pedig simán hat méterről bebelsőzte. (0–2).

Az 57. percben a végig pazar formát mutató Iniesta nem passzolgatott, 16-ról bombázott a jobb felsőbe (0–3), majd a 63. percben Cesc Fabregast hozta egy kényszerítő után kihagyhatatlan helyzetbe (0–4).

Messi újabb két góljával már 82-nél jár 2012-ben és már csak három találat kell neki, hogy beállítsa Gerd Müller utolérhetetlennek tűnő 85-ös gólrekordját. A Barcelona idén még minimum hat meccset játszik, de ha a kupában is tovább jut – és miért ne? -, akkor nyolcat. Így fogadni mernénk, lesz az 90 is…

És ha már rekord: a Barcelona 13 forduló alatt 12-szer nyert és egyszer ért el döntetlent, ez pedig a spanyol élvonal történetének legjobb rajtja holtversenyben. Az 1991/92-es évadban az ősi rivális Real Madrid hasonlóan jól kezdett.

Spanyol Bajnokság, 13. forduló, eredmények:
Levante-Barcelona 0-4 (0-0) (Messi 47., 52., Iniesta 57., Fabregas 63.)

korábban:
Atlético Madrid-Sevilla 4-0 (3-0) 
Athletic Bilbao-Deportivo La Coruna 1-1 (1-0)
Espanyol-Getafe 0-2 (0-1)

szombaton:
Real Betis-Real Madrid 1-0 (1-0)
Málaga-Valencia 4-0 (1-0)
Real Valladolid-Granada 1-0 (0-0)
Rayo Vallecano-Real Mallorca 2-0 (0-0) 

pénteken: 
Real Sociedad-Osasuna 0-0

hétfőn játsszák:
Real Zaragoza-Celta Vigo 21.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik