Foci

K1 jelenetek az NB1-ben

Pápa-Videoton (videoton fc, videoton, pápa, )
Pápa-Videoton (videoton fc, videoton, pápa, )

Pápán, a Magyar Bajnokság első tavaszi fordulójának vasárnap esti mérkőzésén Tóth Bence, Szűcs Lajos és Takács János játékvezető borzolta a kedélyeket.

Paulo Sousa, a Videoton mestere már annyit szidta a játékvezetőket, hogy legutóbb egymeccses eltiltást kapott, így nem ülhetett le a kispadra Pápán. A sporikat ért kritika szinte minden esetben ült, miközben azt azért hozzá kell tenni, hogy a portugál stílusa, különösen a meccs hevében hagy némi kívánnivalót…

Hogy mit tett volna Sousa vasárnap este Pápán: miután csapata kikapott 1-0-ra; miután nem kaptak meg egy jogos büntetőt; miután Tóth Bencét 0-0-nál nem állította ki a játékvezető, amikor agyonrúgta Kovács Istvánt – kész szerencse, hogy levegőben volt a lába -, ellenben tévesen kiállította Viniciust; miután Szűcs Lajos nyújtott lábbal, karatemozdulattal leterítette Paraibát a 16-oson belül – azt csak a jó isten tudja. A mérkőzést látva kijelenthető azonban, Takács János játékvezetőnek meghaladta a képességeit a mérkőzés, kvázi alkalmatlan NB1-es meccsek vezetésére. Összefoglalva, olyan megmozdulásokat láthatott büntetlenül a nagyérdemű, amelyekhez nem labdarúgópályán, sokkal inkább K1-ben szokott hozzá.

Még szerencse, hogy a bírói testületet hivatalból védő Puhl Sándor is kivételesen így látta mindezt, és a téli szünetben komoly büntetéseket helyezett kilátásba a sport tv “harmadik félidő” című műsorában – elmondása szerint kikerülnek néhányan az első osztályú keretből. Itt az ideje, hiszen többek közt lapunk is számos kritikát fogalmazott meg már a magyar játékvezetői felfogással kapcsolatban, amely leginkább a játékosok testi épségét és a folyamatos játékot nem védi…

Elmaradt büntető: 1:40-től, Tóth Bence brutális belépője és a kiállítás 2:20-tól

A történtek ellenére Zsivóczky Gyula (Pápa) örült a győzelemnek: “A csapatot két ponttal vettem át, most 20 pontunk van. Amikor elkezdtem a munkát 21 pontot terveztünk az idei évre, remélem az idei utolsó meccsen Pakson is szerzünk pontot. Tóth Bencét egy kisebb sérülés és a felfokozott hangulat miatt cseréltem le. Vissza kell néznem az esetet, de nekem úgy tűnt nem ért kiállítást a szabálytalansága.”

A Videoton részéről a mérkőzést követően nem kívánt senki sem nyilatkozni, amellyel a csapat megsértette az MLSZ szabályzatát. Vélhetően lesz még folytatása az ügynek. Mi a magunk részéről kíváncsian várjuk, a felvételek alapján utólag kap-e eltiltást és ha igen, hány meccsest Tóth Bence?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik