Foci

Orbán Viktor fiát 14 millióra taksálják

A Puskás Akadémia csapatában focizó Orbán Gáspár piaci értéke egy német oldal szerint 50 ezer euró.

A transfermarkt.de honlap Orbán Viktor miniszterelnök focista fiának, Gáspárnak a vételárát 50 ezer euróra, vagyis 14,2 millió forintra taksálja – írja a Bors vasárnapi cikkében.

A Puskás Akadémia csapatában focizó srác ebben a szezonban csak egy percet játszott az NB II. Nyugati csoportjában, amelyet egyébként fölényesen vezet a Videoton második csapatának számító együttes.

Az összeg nem jelentős nemzetközi viszonylatban, de a Bors emlékeztet, hogy ugyanekkora az értéke a Gáspárral egyidős Baracskai Rolandnak is, aki már 13 mérkőzésen lépett pályára ebben az idényben, és négy gólt szerzett.

A miniszterelnök fia az ELTE jogi karán tanul, az utóbbi időben kevesebbet edzett, ráadásul folyton visszatér egy gyulladás szervezetébe. Mostanság is könnyített edzéseket végez, amíg teljesen egészséges nem lesz.

A transfermarkt. de oldal szerint a világ legértékesebb játékosa jelenleg Lionel Messi 120 000 000 euróval, mögötte Cristiano Ronaldo 100 000 000 euróval következik, majd meglepetésre Ronaldinho, 80 000 000 euróval.

A norvég bajnokságban gólkirály Kovács Péter szerepel az egyik listán, amely Európa gólkirályait veszi nagyító alá, ő 250 000 eurót ér az oldal szerint. A magyar bajnokság góllövőlistájának vezetője, Kabát Péter 150 000 eurós értékkel bír, míg a Videoton már magyar állampolgár támadója, Nemanja Nikolics 800 000 eurót ér az oldal alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik