Foci

Egy kis bunyó vezette fel az Újpest-DVTK bajnokit

Összeverekedtek a vasárnapi futballmérkőzés előtt az Újpest és a Diósgyőr szurkolói.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI-nek annyit mondott, hogy vasárnap délután egy IV. kerületi vendéglátóhely előtt két csapat szurkolói szólalkoztak össze, majd dulakodás kezdődött. A rendőri intézkedés folyamatban van – tették hozzá, de részleteket nem közöltek.

Az MTI helyszínről származó információi szerint az Újpest szurkolók egyik törzshelyének számító Szent László téri vendéglátóhely előtt jóval a két csapat mérkőzése előtt jelent meg több tucat Diósgyőr drukker, majd a két szurkolótábor összeverekedett. A verekedés során több asztal és szék is megrongálódott, üvegek és poharak törtek össze.

A helyszínen tartózkodók az MTI-nek azt mondták, tudomásuk szerint a rendőrség több embert is előállított.

Frissítés:

A két csapat szurkolói egy budapesti sörözőnél verekedtek össze az Újpest és a Diósgyőr labdarúgó mérkőzés előtt.

A rendőrség tájékoztatása szerint mintegy ötven ember vett részt abban a verekedésben, ami 14.45 óra körül történt Budapest IV. kerületében. Az elsődleges megállapítások szerint a vendégcsapat szimpatizánsai megtámadták a söröző előtt italozó újpestieket, amiből verekedés alakult ki, “majd a diósgyőri szurkolók futva menekültek el”.

A rendőrök összesen 35 drukkert fogtak el a helyszínen és egy kerületi bevásárlóközpont parkolójában, az elfogott rendbontókat előállították. A bűncselekményben hárman könnyű sérülést szenvedtek és anyagi kár keletkezett – áll a közleményben.

Az ügyben a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik