Foci

Az izraeli harcok miatt hazajön a magyar focista

lencse lászló (lencse lászló, )
lencse lászló (lencse lászló, )

Felbontotta szerződését Lencse László az Ironi Kiryat Smona együttesével.

Nem maradt Izraelben Lencse László, aki a Videoton kölcsönjátékosaként szerepelt a helyi bajnokságban, valamint a nemzetközi porondon is.

Lencse ugyanis a BL-selejtezőben, majd annak sikertelensége után az Európa Ligában is játszott, sőt, az Athletic Bilbao ellen gólt is szerzett, a csapat drukkereinek egyik kedvence volt egyébként.

Most a Nemzeti Sport arról számolt be, hogy a játékos kérte szerződése felbontását. Izraelben és a Gázai övezetben napok óta súlyos konfliktus zajlik, a fegyveres harcok a mindennapokat is érintik. Épp a spanyol Bilbao elleni EL-meccset halasztották el csütörtökön a kiújult háborús helyzet miatt.

„A magyar játékos elmondta a menedzsmentnek, hogy fél és érzelmi nehézségei vannak, ami megnehezíti az országban maradását. Ezen az érzésen különösen rontottak az utóbbi idők harcai az országban. László elmondta, hogy mennyire szereti a csapatot és a játékosokat, de azt kérte, hogy engedjük vissza Magyarországra, annak ellenére, hogy szerződése van. Ma reggel megállapodtunk vele és felbontottuk a szerződését. Befejezte a pályafutását a csapatnál, holnap pedig hazarepül” – áll az izraeli klub közleményében.

Lencse egyébként elmondta, szeretett a csapatban játszani és az országban élni, de a családja és egészsége fontosabb. A támadó a Videoton játékosa, kérdés, hogy a szezon hátralévő részében játszik-e valahol és ha igen, hol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik