Foci

A Real Madrid elbukott a Betis otthonában

real betis real madrid (real madrid, real betis)
real betis real madrid (real madrid, real betis)

Meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett a spanyol bajnokság címvédője a Betis ellen, így vasárnap 11 pontos hátrányba kerülhet a Barcelonával szemben.

A sevillai kiscsapat a 17. percben szerezte meg a vezetést a királyi gárda ellen, miután Di Maria egy beadás után eladta a labdát (a 16-os előterébe emelte), és Etxeberria már szabadon lőhetett kapura.

Khedira nem lépett oda a Betis játékosának, aki 18 méterről lőtt Iker Casillas kapujába. A Betis legendásan jól szerepel a nagycsapatok ellen, ezúttal is szívósan őrizte előnyét a folytatásban.

A hazaiak kapusa, Adrian fantasztikusan védett, Di Maria, Kaká, Cristiano Ronaldo és a csúcsformában lévő Karim Benzema sem tudta megtréfálni.

Ha a Barcelona győz saját mérkőzésén, 37 pontja lesz, és mivel a Real Madridnak csak 26 van, szinte el is dőlhet kettejük párharca. Azt nem mondjuk, hogy a bajnoki cím, hiszen jelenleg az Atletico Madridnak jóval több esélye van befogni a katalánokat, nekik most 31 pontjuk van.

Érdekesség, hogy a Malaga nagyon megverte a Valenciát (igaz, csak a meccs végén növelték előnyüket), míg a Valladolid a 87. percben és a 91. minutumban szerzett találattal tartotta otthon a három pontot.

Eredmények – spanyol labdarúgó-bajnokság:

Real Betis – Real Madrid 1-0
gólszerző: Etxeberria (17.)

Malaga – Valencia 4-0
gólszerzők: Soler (8.), Saviola (75.), Cruz (81.), Isco (91.)
piros lap: Rami (84., Valencia)

Valladolid – Granada 1-0
gólszerző: Manucho (63.)

Rayo Vallecano – Mallorca 2-0
gólszerzők: Carrilho (87.), Delibasic (91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik