Foci

Gera nagy gólt lőtt a Sunderlandnek

gera zoltán (gera zoltán, )
gera zoltán (gera zoltán, )

A West Bromwich Albion a magyar középpályás nagyszerű találatával szerzett vezetést a Sunderland otthonában.

Az ebben az idényben kiválóan szereplő West Bromvich Albion a Sunderland otthonába látogatott, a hazaiak az utolsó fordulóban remek győzelmet arattak a Fulham otthonában, de összességében elég visszafogott teljesítményt nyújtanak idén.

Steve Clark kezdőjében ott volt Gera Zoltán is, aki előbb egy szabálytalansággal vétette észre magát a meccsen (pár remek passz mellett), majd a 31. percben egy gyönyörű lövéssel: balról kapta a labdát Odemwingie-től a 16-os előterében, majd tolt egyet a játékszeren, és 17 méterről középről kilőtte a hazaiak kapuját (0-1), Mignole tehetetlen volt.

A 44. percben potyagóllal növelte előnyét a WBA. Gera szerzett meg egy labdát a középpályán, továbbpasszolta Barnes-nak, aki hosszan szöktette Longot. Csakhogy Mignole kapusról kipattant a labda, Long lecsapott rá, elvitte a kapus mellett és az üres kapuba lőtt (0-2).

A Sunderlandnek egyébként akadtak helyzetei az első félidőben is, majd az 53. percben Johnson lövése nyomán ismét.

A 73. percben aztán szépítette a Sunderland, Gardner végzett el szabadrúgást 25 méterre a kaputól, lövésébe még beleért Fortune feje, de a labda kikötött a kapuban (1-2).

A 80. percben Gera passzolt Ridgewellhez, aki elé bevetődött egy védő, a támadó elesett, Mike Dean megette az esést, és jogtalanul ítélt büntetőt a vendégeknek. Ettől függetlenül Lukaku belőtte a 11-est (1-3).

A 88. percben aztán újra szépített a Sunderland: egy szöglet után a lepattanót Sessegnon vágta a kapuba (2-3).

A játékvezető 4 percet hosszabbított, ez alatt mindkét kapu előtt adódott egy-egy óriási lehetőség, de a WBA kapusa, valamint a hazai kapufa is “menteni tudott”.

Aztán Fortune megadta a kegyelemdöfést: nagyon kitámadott a Sunderland, Lukaku adott remek passzt Fortunének, aki egy csel után ellőtte a labdát Mignole mellett (2-4).

Győzött a WBA és tovább menetel a bajnokságban, átmenetileg a 3. helyen áll!

Eredmény – Premier League:
Sunderland – West Bromwich Albion 2-4 (0-2)
gólszerzők: Gardner (73.), Sessegnon (88.), illetve Gera (31.), Long (44.), Lukaku (81., 11-esből)

Videó – Gera Zoltán találata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik