Foci

Kaposváron kezdődik az NB I. tavaszi szezonja

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának nyitómeccsén a Kaposvár az MTK ellen folytatná nyerő szériáját.

Az előző hétvégén magunk mögött hagytuk az őszi szezont, és alig telt el öt nap, kezdődik is a tavaszi, hiszen pénteken már a 16. forduló kezdődik meg az OTP Bank Ligában.

A nyitómeccsen az előző körben a második helyre fellépő MTK ahhoz a Kaposvárhoz látogat, mely elmúlt öt meccséből négyet megnyert.

Így nem lesz könnyű dolguk a fővárosi kék-fehéreknek, és ezt Garami József, az MTK szakmai igazgatója is tudja.

“Sok problémával küszködünk, Kálnoki és Nikházi mellett most Wolfe játékára sem számíthatunk, Groppioni pedig bokaficamot szenvedett. Ugyanakkor csapatunk remek győzelmen van túl, nagy dolog a Debrecen otthonában győzni. Nem érzek fáradtságot a játékosokon, inkább feldobott állapotban vannak az elmúlt időszak teljesítményének köszönhetően, de itt az újabb feladat, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. A Kaposvár nagyszerű formában van, a Ferencváros ellen különösen a második félidőben játszottak nagyon jól. Hajtós, sokat futó csapatról van szó, ahol nagyon jó a magyarok és a külföldiek aránya, tele van jó képességű labdarúgóval. Ennek ellenére szeretnénk folytatni a jó sorozatot” – mondta az mtkhungaria.hu-nak Garami.

Az MTK újabb sikerével tartaná vagy növelné hárompontos előnyét a Debrecen előtt. Ugyanis a Loki a Győr otthonában szerepel majd, így akár az is előfordulhat, hogy a piros-fehérek nem gyarapítják pontjaik számát ezen a hétvégén.

A Kaposvár legutóbb a Ferencvárost leckézette meg, és az együttes ezt a formát mentené át péntek délutánra is.

“Azt gondolom, lassan kezd összeállni a csapatunk: az utolsó öt-hat fordulóban egész jól szerepeltünk, szerencsénk is volt, amit úgy gondolom, ki is érdemeltünk az első nyolc forduló szenvedései után. Akkor is küzdöttünk, harcoltunk, de nem jöttek az eredmények. Az utóbbi fordulókban viszont már minden a helyén volt. Az MTK a második helyen áll, hat ponttal vagyunk lemaradva tőlük. Megközelíthetjük őket, ha sikerül őket megverni, és abban bízom, hogy ismét örömet szerzünk majd közönségünknek. Legutóbb, hazai pályán megvertük őket 2-1-re, remélem, most is így lesz!” – nyilatkozta Oláh Lóránt, a Rákóczi támadója a klub honlapjának.

Kaposvári Rákóczi – MTK Budapest, 17:00, TV: Sport1
Kaposvári, Kaposvári Stadion, vezeti: Farkas Ádám.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik