Foci

Eppel és a Paks kiütötte a Pécset

A Pécs elképzelés nélkül játszott a Paks ellen a labdarúgó NB I. pénteki meccsén, és 3-1-re ki is kapott.

Idegenben úgy tűnik, jobban megy a Paksnak, ugyanis Tomislav Sivic érkezése óta második alkalommal nyernek otthonuktól távol, és két döntetlent is értek már el erős csapat otthonában.

A Paks a Debrecen után most a Pécset verte meg, és ezzel vette el a mecseki csapat hat meccs óta tartó veretlenségét.

A szervezetten játszó paksiaknál ezúttal a támadósorba jelölt Eppel Márton volt a hős, aki a 34. percben előbb önmaga szerzett nagyszerű gólt (a 16-oson belül a kapunak háttal állva lekezelte a labdát, befordult, majd kapuba lőtt), majd
Kulcsár Dávidnak adott 4 perc múlva egy remek kontra után gólpasszt.

A pécsiek erőlködtek, és rendre alapvető hibákat követtek el. Például a 69. percben: Krejci nem figyelt, Eppel lelopta a lábáról a labdát, majd megindult a kapu felé és 15 méterről el is lőtte a hálóba a játékszert Dibusz mellett.

A 72. percben Sivic lecserélte Tököli Attilát, aki Pécsről indult pályafutása elején, a játékos nem örült finoman fogalmazva sem Simon Attila beállásának. Simon mellesleg egy perc múlva ziccerbe került, de az kimaradt.

A 80. percben a Paks 11-eshez jutott: Dibusz húzta el Heffler Norbert lábát, testvére, Heffler Tibor viszont fölélövi a büntetőt, nem lett még nagyobb kiütése a vége.

A végén még született egy piros lap, pár percre megállt a játék egy füstbomba miatt, valamint Bajzátnak sikerült szépíteni is egy félfordulatos ollózós gólnak köszönhetően.

A Paks három helyet előzött a győzelmével.

Eredmény – labdarúgó OTP Bank Liga, 16. forduló:

Pécsi MFC-Mathias – MVM-Paks 1-3 (0-2)

Pécs, 2500 néző, vezette: Veizer

Pécs: Dibusz – Fodor, Lantos, Krejci, Zeljkovic – Akassou (Nagy, a szünetben), Grumics, Uzoma, Wittrédi (Szatmári, 57.), Okoronkwo (Demjén, 32.) – Bajzát. Vezetőedző: Supka Attila

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Szabó, Csehi – Kulcsár, Heffler N. (Vayer, 87.), Báló, Bartha – Eppel (Mészáros, 77.), Tököli (Simon, 72.). Vezetőedző: Tomislav Sivic

Gólszerzők: Bajzát (90.), illetve Eppel (34., 69.), Kulcsár (38.)

Sárga lap: Demjén (33., 89.), Grumics (36.), Uzoma (53.), Dibus (80.), Lantos (91.), illetve Fiola (51.), Báló (88.)

Piros lap: Demjén (89.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik