Foci

A fociban ötök a Visegrádi Négyek

Kétnapos pozsonyi egyeztetés zárásaként pénteken együttműködési memorandumot írt alá öt ország labdarúgó-szövetségének elnöke, közöttük Csányi Sándor. A Visegrádi Négyek országai – kiegészülve Ausztriával – a jövőben hatékonyabban működnek együtt a labdarúgás fejlesztése terén.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár társaságában szakmai egyeztetésen vett részt Pozsonyban.

A szlovák szövetség kezdeményezésére a felek megvitatták a regionális együttműködés lehetőségeit, különös tekintettel az utánpótlás-képzés, az erőszak elleni fellépés, a dopping és fogadási visszaélésekkel szembeni küzdelem, a játékvezetés, a női labdarúgás, a stadionbiztonság és a közös képzési programok terén – számol be az MLSZ.

A sportvezetők évente találkoznak majd egymással.

Az esemény zárásaként a cseh, a lengyel, a magyar, az osztrák és a szlovák labdarúgó-szövetség részéről, Miroslav Pelta elnök, Maciej Sawicki főtitkár, Csányi Sándor elnök, Leo Windtner elnök és Ján Kováčik elnök ellátta kézjegyével a szorosabb regionális együttműködés alapját jelentő memorandumot.

Az említett területek mellett a jövőben például a marketing, a jog, az eseményszervezés terén is példát kívánnak venni egymás sikeres projektjeiről a szövetségek, mint ahogyan az információ- és véleménycsere is rendszeresebbé válik a pénteken megkötött együttműködés hatásaként.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik