Foci

Puhl mást mond, mint amit lát

Jos Daerden (Jos Daerden)
Jos Daerden (Jos Daerden)

A pepsifoci.hu terjedelmes interjút közöl Jos Daerdennel, az Újpest belga edzőjével. A szakember meglepően nyíltan és őszintén fogalmaz minden érzékeny kérdésben.

A lilák edzője nem először fogalmaz meg éles kritikát csapata, a játékvezetés, vagy éppen a csapatára kirótt 500 ezer forintos MLSZ-büntetés kapcsán. Az interjúban – amely teljes terjedelmében itt olvasható – természetesen mindezekre kitér, de talán mégis a játékvezetés kapcsán megfogalmazott kritikája a legérdekesebb. Mostanában sokat szapulják a magyar bírókat.

A Videoton mestere, Paulo Sousa szinte minden bajnokin kiborul – kedden ezért visszaesőként egy meccsre el is meszelte az MLSZ –, de Artner Tamás és egyre több magyar edző is utalt már a magyar játékvezetők felkészületlenségére. Ugyanakkor az MLSZ ebben a kérdésben lakatot tenne a magyar labdarúgásban dolgozó edzők, játékosok szájára.

Jos Daerden – ahogy valamennyi edző – például el tudja fogadni, hogy a bíró is hibázhat. Viszont állítja, a probléma nem is a hibázásban van, hanem abban, hogy a bírók többsége arrogánsan viselkedik. Lapunk is számos kritikát fogalmazott meg a magyar játékvezetést illetően.

„Én mindig magamban keresem először a hibát egy elveszített mérkőzés után. De amikor nem egy, hanem hét esetben is a csapat kárára tévednek, ráadásul arrogánsan is viselkedik valaki, akkor meg kell állni, és azt nem szabad elfogadni” – nyilatkozza a pepsifocin Daerden mester, aki legutóbb a Haladás elleni bajnokin fakadt ki a bírókra.

A belga edző azon is fölháborodott, hogy a Sport TV Harmadik félidő című műsorában a bírói ítéleteket kiveséző, egykor többször is a világ legjobb játékvezetőjének választott Puhl Sándor mást mond a tévében, mint ami a valóságban történik, azaz ha kell, ha nem, védi a mundér becsületét.

„Aztán persze Puhl úr a tévében mást mond, hogy nem volt rossz az ítélet, de mit is mondhatna, amikor ezt a bírót Európába küldik… nem kérek mást, csak őszinteséget!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik