Foci

A Diósgyőr elfogadta Sisa Tibor lemondását

A Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-mérkőzést követően nyújtotta be lemondását Sisa Tibor, amit a miskolci klub csütörtökön el is fogadott.

A piros-fehérek a legjobb összeállításukban léptek pályára a fővárosi együttes ellen, azonban ez is kevés volt a sikerhez, hiszen komoly zakót kaptak a Bozsik Stadionban: a Honvéd 4-0-ra nyert. Így a visszavágó szinte már csak formalitás, hiszen a DVTK elmúlt hetekben mutatott formáját alapul véve nehéz elképzelni, hogy legalább öt találatot szereznek Miskolcon.

Éppen ezért Sisa Tibor nem látott más megoldást, a találkozót követően benyújtotta lemondását, amit a klub csütörtökön el is fogadott.

„A tulajdonosokkal konzultálva a mai napon elfogadtuk Sisa Tibor lemondását, megköszönve az eddigi munkáját” – közölte Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója az együttes honlapjának.

„Érzékelve a problémákat az ősz folyamán – hiszen nem vitás, hogy a csapat két és fél éve nem látott gödörben van – abban maradtunk Sisa Tiborral, hogy az őszi szezon végén értékeljük a látottakat, és decemberig nem változtatunk a vezetőedzői poszton. A hírekkel ellentétben Sisa úr korábban nem jelezte felénk lemondással kapcsolatos szándékát. Úgy gondolom, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy a csapat elinduljon fölfelé. Sajnos nem sikerült.”

„A vezetőedző tegnap esti lemondásával egy új helyzet állt elő – folytatta a klubvezető. – A tulajdonosokkal egyeztetve elemeztük a helyzetünket, és úgy döntöttünk – mivel kimerítettük a költségvetésünk forrásait, újabb forrásokat pedig nem tudunk bevonni –, a bajnokság végéig Szentes Lázár szakmai igazgató ül le a padra.”

Korábban olyan információk láttak napvilágot, melyek szerint a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Erwin Koeman lehet a DVTK új szakvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik