Foci

Kieshet szerdán a Manchester City

Roberto Mancini (roberto mancini, )
Roberto Mancini (roberto mancini, )

Az angol bajnok a Real Madridot fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, és ha nem győz, elbúcsúzhat a továbbiaktól.

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának legjobban várt eseménye – azon túl, hogy megnevezik-e már ma a Chelsea-től kiebrudalt Roberto Di Matteo utódját – a Manchester City-Real Madrid találkozó.

Érdekes, de a két menedzser, Roberto Mancini és José Mourinho még sohasem találkozott egymással ellenfélként a két csapat pár héttel ezelőtti, madridi meccséig. A portugál (aki 2010-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját az Internazionale együttesével) éppen Mancinit váltotta a milánóiak kispadján 2008-ban.

A találkozónak különös ízt ad, hogy Mancini fia, Andrea, aki jelenleg a Real Valladolidban focizik azt mondta pár nappal ezelőtt, hogy apja többet tud a labdarúgásról, mint José Mourinho, de a legjobb edző kettejük összegyúrásából fakadna (merthogy Mourinho jobban motiválja övéit).

“A fiamnak van egy véleménye, de ez csak egy a sok közül. Ha Mourinho fiával beszélnénk, ő is hasonlóan gondolkodna. Ez a meccs nem rólam és róla szól, hanem a Real Madrdról és a Manchester Cityről, valamint a játékosokról” – reagált fia szavaiura Roberto Mancini, aki utalt arra is, ez a találkozó lesz a Special One 100. Bajnokok Ligája-mérkőzése a kispadon.

“Ebben a korban 100 meccset elérni edzőként ebben a sorozatban nem kis teljesítmény, gratulálok neki” – így Mancini.

A City rendkívül nehéz helyzetben van, hiszen eddig csak két ikszre volt képes. Csak akkor juthat tovább, ha megveri a Realt, majd a Dortmundot, és a többi eredmény is a javára dől el.

“Ha egy csapat kiesik a csoportkörben, ott valami nem stimmel. A City tavaly kiesett, és most is ki fog. Nem lenne elég neki a 8 pont sem a továbblépéshez. Ez egy nagyon nehéz csoport, a kezdetektől fogva tudjuk, hogy egy, de lehet, hogy két nagycsapat ki fog esni. Mi, a City és a Dortmund is meg akarja nyerni a sorozatot és az Ajaxnak is vannak ambíciói” – mondta Mourinho és utalt kettejük első meccsére, ahol a végjátékig 2-1-re vezetett a City Madridban.

“Ha azt a meccset a Manchester nyeri, most teljesen másról kellene beszélnünk, de mi nyertünk, a többi történelem. Azzal a három ponttal nem mondom, hogy kényelmes helyzetben vagyunk most, de legalább a saját kezünkban van a sorsunk” – ismerte el a portugál szakember.

Bajnokok Ligája, 5. forduló, szerdai mérkőzések:

A csoport:

Porto – Dinamo Zagreb
Dinamo Kijev – Paris SG

Az állás:

1. Porto 10 pont
2. PSG 9 pont
3. Dinamo KIjev 4 pont
4. Dinamo Zagreb 0 pont

B csoport:

Arsenal – Montpellier
Schalke 04 – Olympiakos

Az állás:

1. Schalke 8 pont
2. Arsenal 7 pont
3. Olympiakos 6 pont
4. Montpellier 1 pont

C csoport:

Zenit – Malaga
Anderlecht – Milan

Az állás:

1. Malaga 10 pont
2. Milan 5 pont
3. Anderlecht 4 pont
4. Zenit 3 pont

D csoport:

Ajax – Dortmund
Manchester City – Real Madrid

Az állás:

1. Dortmund 8 pont
2. Real Madrid 7 pont
3. Ajax 4 pont
4. Manchester City 2 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik