Foci

Di Matteo felkészült a kirúgására

roberto di matteo (roberto di matteo)
roberto di matteo (roberto di matteo)

A Chelsea menedzsere szerint benne van a pakliban, hogy menesztik. A Galatasaray edzője úgy véli, a lehetetlent teljesítették a United legyőzésével.

Először fordulhat elő, hogy a Bajnokok Ligája címvédője kiesik az első csoportkörben. Az is először történhet meg, hogy a Chelsea búcsúzik az első körben. Jelen esetben a kettő eshetőség egy és ugyanazon csapatra vonatkozik.

Merthogy a Juventus megérdemelten, 3-0-ra verte kedden Roberto Di Matteo együttesét, és mivel korábban a londoniak kikaptak a megint győzni tudó Sahtar Donyeck otthonában, és Terryék odahaza is csak 2-2-re voltak képesek a Juvéval szemben, az utolsó körben már az is kellene a továbbjutásukhoz, hogy az olaszok kikapjanak Ukrajnában.

“Egy olyan nagy klubnál, mint a Chelsea, természetes, hogy egy-két rosszabb eredmény után az ember nagy nyomás alá kerül. Ezzel együtt kell élni. Most az a feladatom, hogy felrázzam a játékosaim, ha van rá lehetőségem” – nyilatkozta a Juventus elleni vereség után Roberto Di Matteo.

Már fantáziálgatnak is a leendő utódról, Roman Abramovic tulajdonos állítólag Pep Guardiolát, a Barcelona korábbi vezetőedzőjét szeretné, de ha ez a lehetetlennek tűnő vállalkozás nem sikerülne, átmenetileg Rafa Benitez, a Liverpool korábbi szakvezetője költözhet Londonba.

Egy másik angol csapat, a már a csoportjából továbblépő Manchester United is kikapott: a Galatasaray 1-0-ra verte Alex Ferguson csapatát, amely meglehetősen tartalékosan lépett fel. Ez a győzelem azt is jelentette, hogy a törökök még harcban állnak a továbblépésért a Kolozsvárral.

“Ez volt a legjobb forgatókönyv számunkra: a Kolozsvár megverte a Bragát, mi pedig a Manchester Unitedet. A csapatom fantasztikusan játszott. Most már biztos, hogy az első háromban végzünk és ehhez a Unitedet kellett megverni, ez nem kis teljesítmény, már-már lehetetlen volt. Hatalmas volt az iram, de a közönségünk fantasztikus volt, nekik ajánljuk a sikert” – értékelte a meccset Fatih Terim, a Galata mestere.

A Manchester United átlagéletkora kedden alig 24 év volt. “Elégedett vagyok a vereség ellenére, mert a játékunk helyenként megfelelő volt, jól járattuk a labdát, és a srácok megbirkóztak a fantasztikus hangulattal. Jó meccs volt, ahol az első félidőben több lehetőségünk is akadt” – értékelt Sir Alex Ferguson, aki itt a 18 éves Nick Powell esélyére gondolhatott.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 5. forduló

E csoport:

Juventus – Chelsea 3-0
Nordsjaelland – Sahtar Donyeck 2-5

F csoport:

BATE Borisov – Lille 0-2
Valencia – Bayern München 1-1

G csoport:

Benfica – Celtic 2-1
Szpartak Moszkva – Barcelona 0-3

H csoport:

CFR CLuj – Braga 3-1
Galatasaray – Manchester United 1-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik