Foci

Bundabotrány: januárban vádat emelhetnek

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint januárban lezárulhatnak a vizsgálatok hazánkban is a nemzetközi méretű bundabotránnyal kapcsolatban - írja a Népszabadság.

A lap úgy értesült, hogy a nemzetközi nyomozócsoportok január közepéig vizsgálódnak a világ számos országát érintő fogadási csalásokkal kapcsolatban.

A magyar szál nyomozása is akkor zárulhat le, és várhatóan vádat is emelnek a 42 gyanúsított ellen. Újabb neveket a Népszabadság nem említette az eddig ismertek mellett.

A 42 gyanúsított összesen 33 meccset manipulálhatott – legalábbis eddig ennyi lett gyanús -, alkalmanként ezeken pár ezer eurót kockáztattak. A játékvezetők és játékosok gyakran olyan meccsekre is fogadtak, ahol saját maguk is pályára léptek, nem csak meghatalmaztak valakit az eredmény befolyásolására.

A bochumi rendőrség 2009. november 19-én vette őrizetben Ante Sapinát és tovűábbi horvát társait Németországban. Őket gyanúsítják azzal, hogy az ázsiai központú hálózat európai vezérei voltak. Már akkor sejthető volt, hogy Magyarország is értintett az ügyben, ezért az MLSZ kérésére a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda elkezdte munkáját – emlékeztet a Népszabadság.

Azóta többek között Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián, Csák János játékvezetők, S. László, B. István egykori labdarúgók vagy éppen Aczél Zoltán edzők “kerültek képbe”. Sokan Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatóüjának halálát is összefüggésbe hozzák a történtekkel (a több mint tíz játékossal érintett REAC klubigazgatója öngyilkos lett év elején).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik