Foci

A Barca már ott van a legjobb 16 között

fc barcelona (fc barcelona, )
fc barcelona (fc barcelona, )

A Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában a Barcelona a Szpartak Moszkva otthonában harcolta ki a biztos továbbjutást.

A katalánok az előző fordulóban elszalasztották az esélyt, hogy biztosan ott legyenek az egyenes kieséses szakaszban, hiszen a Celtic meglepetésre legyőzte Messiéket. Az üldözők így akár be is foghatták volna a Barcát, ha kikap Oroszoroszágban, a gránátvörös-kékek azonban nem adták meg ezt az örömöt a Benficának és a Celticnek.

Ugyanis Dani Alves bombagóljával már a 16. percben vezetéshez jutott a Barca a meglehetősen fagyos talajon: egy lcsorgó labdát 17 méterről küldött laposan a bal alsóba.

A vendégek nem aprózták el a meccset, már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, hiszen a brazil bekk után Messi kétszer is eredményes tudott lenni, előbb a 27., majd a 39. percben, így a szünetre megnyugtató előnyt szerzett a Barcelona.

A második felvonásban hiába küzdöttek a moszkvaiak, még szépíteniük sem sikerült, így fölényes sikerével a katalán együttes biztosan ott lesz a BL legjobb 16 együttese között.

A játéknap másik találkozóján a BATE Boriszov hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget a meccset emberhátrányban befejező Lille-től, így a fehéroroszok továbbjutási esélye minimálisra csökkentek.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló
F csoport:
BATE Boriszov – Lille 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Sidibe (14.), Bruno (31.)
Piros lap: Sidibe (74.)

G csoport:
Szpartak Moszkva – FC Barcelona 0-3 (0-3)
Gólszerzők: D. Alves (16.), Messi (27., 39.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik