Foci

Az ősz meccse vár a Vidire csütörtökön

Genk-Videoton 3-0 (videoton fc, krc genk, európa-liga, )
Genk-Videoton 3-0 (videoton fc, krc genk, európa-liga, )

A belga KRC Genk elleni csütörtöki mérkőzésen győzelem esetén a további eredményektől függetlenül továbbjuthat a Videoton az Európa Ligában.

Nem csodálkoznánk, ha a szombaton a Pécs elleni döntetlennel zárult mérkőzésen (0-0) már sokkal előrébb jártak volna fejben a Videoton labdarúgói. Talán ezért maradt el a második félidőben szokásossá vált beleerősítés, talán ezért nem sikerült gólt lőni Dibusz Dénes kapujába.

Csütörtök este az idei Európa Liga sorozat legfontosabb mérkőzése vár ugyanis a Videotonra, hiszen ha győz a Genk ellen a Sóstói Stadionban, a másik mérkőzés (Basel – Sporting) és az utolsó forduló eredményeitől függetlenül továbbjut a legjobb 32 közé az Európa Ligában.

Brockhauser István 1996 és 2002 között védte a Genk kapuját és a mai napig második otthonának érzi a belga csapatot. “Az egyik legnehezebb mérkőzés vár csütörtökön a Videotonra, ugyanis a Genk még idegenben sem kapott ki a csoportkörben” – nyilatkozta az Újpest jelenlegi technikai vezetője a vidi.hu-nak. “Persze ugyanez az állítás igaz a belgákra is, vagyis talán a legnehezebb idegenbeli mérkőzésük következik, hiszen a Sóstói Stadionból eddig csak vesztesen távoztak a csapatok itt a csoportkörben. Szerintem nagyon nagy esélye van a székesfehérvári csapatnak a továbbjutásra.”

Ilyen bravúrt – mármint, hogy tavasszal is érdekelt legyen nagy nemzetközi európai kupasorozatban – évtizedek óta nem ért el magyar klubcsapat. Jelenleg a belgák vezetik a csoportot 8 ponttal, a második helyen a Videoton áll 6 ponttal, a Basel 5, a Sporting 2 pontot gyűjtött az eddigi négy forduló alatt.

A Videoton ötödik csoportmérkőzését november 22.-én, csütörtökön 18.45 órától a STORY4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunkon, awww.sport24.hu-n is követhetik a találkozót.

(Az online közvetítést az UEFA-jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd nézni!)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik