Foci

Sousa ismét kritizált

Paulo-Sousa(960x640)(1).jpg (paulo sousa, )
Paulo-Sousa(960x640)(1).jpg (paulo sousa, )

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati napján a Videoton nem tudott gólt lőni, a Loki otthon kapott ki, a Győr döcögősern nyert, míg a Kecskemét a hajrában mentett pontot.

A játéknapon egyetlen olyat találkozót játszottak, ahol nem született gól: ez a Pécs-Videoton mérkőzés volt, ahol bár a hazaiak többször kerültek ziccerbe, mégis érintetlenek maradtak a hálók. A találkozó legfontosabb momentuma így az volt, amikor reklamálás miatt Andó-Szabó Sándor elküldte a kispadról Paulo Sousát, a fehérváriak mesterét.

“A körülményekhez képest, a két csapat teljesítménye alapján ez egy igazságos eredmény. Sokszor előfordul, hogy két csatárral állunk fel, amikor támadni szeretnénk, de “egy bizonyos csapat” ma nem engedte, hogy a saját játékunkat játsszuk. Örülök, hogy a szurkolók mellettünk álltak, de az eredmény miatt talán csalódottak lehetnek, és amiatt is, amit az utóbbi időben, meccsről meccsre bizonyos területeken tapasztalhatnak. Ők azok, akik fizetnek azért, hogy megnézzék a mérkőzést, és ha azt szeretnék, hogy több néző legyen kint a stadionban – nem csak nálunk -, akkor bizonyos dolgokon el kellene gondolkodni” – fogalmazta meg kritikáit a portugál szakvezető a mérkőzés után.

Kollégája, Supka Attila örül annak, hogy csapata jól játszott, és pontot szerzett a Videoton ellen, bár szeretné, ha tanítványai továbbra is ezen az úton haladnának tovább, és megőrizniük veretlenségüket, mely szeptember 30-a óta tart.

“Mindent megtett a csapat a győzelemért, közelebb álltunk a három ponthoz. Az első félidőben volt egy 100%-os ziccerünk, a meccs vége felé szintén volt egy-két nagy lehetőségünk, ha pontosabban végigvittük volna a végjátékot, akkor megnyerhettük volna ezt a mérkőzést. Azt hiszem, a második félidő egyes szakaszaiban játékban is föléjük tudtunk nőni, és ha a csapat ugyanígy fejlődik tovább, akkor az elkövetkező időszakban sokkal eredményesebbek tudunk lenni, mint eddig. Bízom abban, hogy meg tudjuk a folytatásban is tartani a veretlenségünket.”

OTP Bank Liga, 15. forduló
Pécsi MFC – Videoton FC 0-0

Az őszi bajnok Győri ETO papíron ugyan hozta a kötelezőt az újonc Eger ellen, ám a zöld-fehérek megszenvedtek a három pontért, és ha egy kicsit jobban koncentrálnak a hevesiek, a második félidőben egyenlíteni is tudtak volna az ETO parkban.

“Ezt a meccset mi tettük saját magunknak nehézzé. Jól kezdtünk, több góllal is vezethettünk volna, erre csináltunk egy butaságot, és mi hoztuk fel az ellenfelet. Utána kapkodóvá vált a játékunk. Hogy a szurkolók az első félórában látott csapatot szeretnék látni? Nem tudom, miről beszél… Ez a csapat mindig is a Győri ETO-é volt, mindig és ma is megtett mindent, hogy győztesen hagyja el a pályát. A világon mindenhol van olyan mérkőzés, amikor nem megy annyira a játék egy csapatnak, vagy megfogja egy gól. Utána nehezebb volt, de azt gondolom, hogyha a Győri ETO nem úgy játszik, ahogy Önök várják, rögtön kritizálják. Ennek nincs itt a helye, úgy gondolom” – nyilatkozta Pintér Attila az ETO trénere.

“Az első félidőben az ETO ránk kényszerítette az akaratát, aztán a kétgólos előny birtokában megnyugodtak, mi pedig próbáltunk mindent megtenni az egyenlítésért. Próbálunk építeni a második félidei játékra” – ezek már Simon Antal, az Eger vezetőedzőjének szavai.

OTP Bank Liga, 15. forduló
Győri ETO FC – Eger FC 2-1 (2-1)
Gólszerzők:
Kamber (12.), Koltai (15.), illetve Németh N. (32.)

A játéknap rangadója egyértelműen a DVSC-MTK csata volt, ugyanis a tabella második, és harmadik helyezettje csapott össze a Cívisvárosban. A lefújás után azonban sok öröme nem volt a hazai piros-fehéreknek, ugyanis előbb Kanta vette be a kapujukat, majd Korhut lőtt öngólt, így elhozta Debrecenből a három pontot az MTK, vagyis felléptek a második helyre a Győr mögé.

Kondás Elemér a vereség ellenére elismerően szólt játékosairól: “Sajnos a mai mérkőzésen egy figyelmetlenség miatt elég korán megkaptuk a gólt, onnantól kezdve a csapat mindent megtett azért, hogy kiegyenlítsünk vagy meg tudjuk nyerni a mérkőzést, de sajnálatos módon sikerült egy öngólt is elérnünk, és onnantól kezdve még nehezebbé vált a dolgunk. Az MTK van olyan jó csapat, hogy ezt az előnyét ki tudja használni. Teljesen rendben volt ma a csapat hozzáállása, az első gól fegyelmezetlenség miatt volt, ott egy kicsit elbambultunk, de a játékosok mindent megtettek annak érdekében, hogy ezt a mérkőzést be tudjuk húzni. Sajnos ilyenkor szokott az lenni, hogy nem úgy sikerülnek a megoldások, és a két kényszerű csere is befolyásolta azt, hogy bele tudjunk nyúlni a mérkőzésbe.”

“Nagyon örülünk a győzelemnek. Úgy gondolom, hogy az első félidőben volt több helyzetünk, ha ott jobban használjuk ki azokat, akkor nem lett volna ennyi sok izgalom a második félidőben. Látva a mérkőzést elöl veszélyesek voltunk. Láttam, hogy kitámad a Debrecen, így a kontráinkban benne volt a gól, más kérdés, hogy szerencsés volt a második találatunk” – mondta Garami József a meccs végén.

OTP Bank Liga, 15. forduló
Debreceni VSC – MTK Budapest 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Kanta (9.), Korhut (76.-öngól)

Kecskeméten sokiág nyerésre állt a Paks – Vaskó öngóljával – úgy, hogy mindkét együttes büntetőt hibázott, majd a 90. percben Pekár szabadrúgásgólja jelentette az egyenlítést a lilák számára.

Így Tomislav Sivic egykori csapatától csent el egy pontot, amivel igaz, nem lehetnek elégedettek Pakson, de ez is több mint a semmi.

“Ma nem haltunk meg a szépségben, mert tudtuk, hogy a DVTK elleni meccs után a kecskeméti pályán erre nem lesz esélyünk. Két csatárral álltunk fel, hogy a védelem mögé tudjunk kerülni, néha sikerült ez és szerencsével vezettünk is. Utána kihagytunk egy büntetőt, ami fordulópont volt, mert 2-0 után alighanem meglett volna a három pont. Második eset ez már az utóbb két hétben, a hajrában kapott gól pedig sosem jó érzés, összességében csalódott vagyok emiatt” – mondta Sivic a kecskemetite.hu-nak.

“Én is a kihagyott büntetővel kezdeném akkor, számunkra is komolyan befolyásolta a meccset. Nehéz egy csapatnak végig szaladni az eredmény után, sok energiát felemészt. A futball igazságtalansága lett volna, ha nem szerzünk gólt. Ami hiányzott, az elöl lévők vadász szenvedélye, hogy a kapu előtt élesek legyenek, gólt tudjanak lőni. A sok helyzet ellenére talán az igazi hit nem volt meg bennük. Van egy-két játékos, akinek rá kell jönnie, hogy a futball nem egy játék, csak akkor ha lemegyünk a grundra. Ennyi ember előtt mások szórakoztatása és saját egzisztenciánk a tét. Remélem ezt meg fogják érteni!” – vélekedett Horváth Ferenc, a hazaiak mestere a klub honlapjának.

OTP Bank Liga, 15. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MVM Paks 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Pekár (90.), illetve Vaskó (16., öngól)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik