Foci

Ikszelt egymással Sivic régi és új csapata

Vaskó öngóljával sokáig vezetett a Paks a Kecskemét otthonában, de a végén egy szabadrúgásgóllal pontot mentett a KTE:

Rendkívül pikáns meccs várt a Kecskemétre és a Paksra. A Paks a lila-fehérek mumusa, nem nagyon sikerült még ellenük eredményt elérni, ráadásul jelenleg az a Tomislav Sivic a tolnaiak edzője, aki Kecskeméten érte el legnagyobb sikereit, és máig nagyon népszerű a hírös városban.

Sőt, Simon Attila, Bori Gábor és Tököli Attila személyében három egykori kecskeméti futott ki a kezdőben a pályára. A Paks a Kaposvártól, a Kecskemét a Videotontól kapott ki az előző fordulóban.

Jó iramban kezdődött a meccs, a Paks is bátran kezdett, de a 11. percben a Kecskemét jutott óriási lehetőséghez: Heffler elhúzta Tarabai lábát, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Litsingi lőtte, nagyon fölé. A 16. percben megszerezte a vezetést a Paks. Egy baloldali beadás teljesen egyedül találta Vaskót (!), aki beleért a labdába, amely kikötött a kapuban, öngól (0-1).

Nagyon megtorpant a KTE a következő percekre, de aztán próbált magához térni és Savic szabadrúgásaiból élni. Aztán Burgos lábbal, Póti fejjel szerezhetett volna gólt az ötös bal sarkából, de mindketten rossz megoldást választottak. A 42. percben Savic lőtt alig mellé, fölényben játszott a félidő végén a KTE.

Az 53. percben Csernyánszky bravúrosan védte Burgos lövését, góltól mentette meg csapatát. Két perc múlva Litsingi fejesét Savic lőtte alig mellé, nyomott nagyon a KTE. A 63. percben óriási lehetőséget kapott a Paks: Lázok ment el a jobb oldalon, a 16-oson belül Tarabai eléugrott, 11-es. A büntetőt Simon Attila lőtte, de az ex-kecskeméti csatár gyenge lövését Borszéki megfogta.

A 72. percben Lázok lőtt szabadrúgást 22 méterről, centikkel ment a labda a felső kapufa fölé. A 80. percben Pekár óriási szabadrúgását védte Csernyánszky, a mezőny legjobbja.

Pekár aztán a végén mégis örülhetett, mert a 90. percben 24 méterről nagyon nagy gólt rúgott, szintén szabadrúgást követően (1-1).

Az egy-egy pont egyik csapatnak sem jó, de meg kell vele elégedniük.

Eredmény – labdarúgó OTP Bank Liga, 15. forduló:

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MVM Paks 1-1 (0-1)

Kecskemét, 2438 néző, vezette: Németh Ádám

KTE: Borszéki – Koszó, Póti, Vaskó, Forró – Ramos, Savic, Patvaros (Pekár, 65.) – Litsingi (Salami, 74.), Burgos (Dosso, 82.), Tarabai. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Paks: Csernyánszki – Fiola, Éger, Szabó, Csehi – Heffler, Sipeki (Bartha, 66.) – Bori (Lázok, 61.), Kulcsár – Simon, Tököli (Heffler, 80.). Vezetőedző: Tomislav Sivic

Gólszerzők: Pekár (90.), illetve Vaskó (16., öngól)

Sárga lap: Savic (26.), Tarabai (59.), Patvaros (62.), Forró (71.), illetve Fiola (44.), Bartha (79.), Éger (92.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik