Foci

Félgőzös, Messi-duplás Barca-siker Pintérék ellen

barcelona (barcelona)
barcelona (barcelona)

Lionel Messi megszerezte 77. és 78. idei gólját, a katalánok 3-1-re verték a Zaragozát a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Több BL-csapathoz hasonlóan a Barcelona is félgőzzel játszott szombaton. De amíg a Chelsea, a Manchester United, a Sahtar vagy a PSG például kikapott, addig a Barcelona így is győzni tudott.

Messi szerezte meg a vezetést Jordi Alba passza és egy remek átvétel után, de a Pintér Ádámot a soraiban tudó Zaragoza egyenlíteni tudott egy szöglet után.

Nem sokáig örülhetett az idén jól szereplő vendégcsapat, hiszen Song Messi passzából még a félidő derekán újra előnyhöz juttatta a katalánokat. Messi a második félidőben is betalált, méghozzá egy visszapasszolt labdát kiváló technikával ívelt-lőtt a kapuba.

Messi 78 gólnál jár idén, így 7 találatra van Gerd Müllertől, aki 85 góljával csúcstartó ebben a mutatóban.

A másik két BL-ben szereplő csapat közül a Malaga most sem tudott győzni, már négy meccs óta nyeretlen odahaza, míg a Valencia az utolsó pillanatban esett Soldado-büntetővel verte az Espanyolt.

Eredmények – spanyol bajnokság:

Barcelona – Zaragoza 3-1 (2-1)
gólszerzők: Messi (16., 60.), Song (29.), illetve Montanes (24.)

Valencia – Espanyol 2-1 (1-1)
gólszerzők: Viera (16.), Soldado (90., 11-esből), illetve Longo (31.) piros lap: Moreno, Garcia (88., mindkettő Espanyol)

Osasuna – Malaga 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik