Foci

Felemás magyar nap a Bundesligában

Szalai Ádám (szalai ádám, )
Szalai Ádám (szalai ádám, )

A német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Fürth, a Hannover és a Mainz kikapott, a Stuttgart viszont győzni tudott.

Stieber Zoltán csapata, a Fürth a bajnok Dortmundhoz látogatott szombat délután, és mivel az újonc csak az utolsó előtti a tabellán, a címvédő pedig első, így nem sok jót ígért a vendégeknek a találkozó.

Lewandowski ugyanis már az első percben betalált, majd alig telt el pár pillanat, érkezett is a válasz, ráadásul a Fürth magyar légiósától.

A zöld-fehérek vérszemet kapva támadtak a továbbiakban, azonban az első negyedóra végén ismét a hazaiaknál volt az előny: Lewandowski ezúttal tizenegyesből volt eredményes. A szünet előtt még Götze is betalált, tovább növelve a Dortmund előnyét, mely ki is tartott a lefújásig: 3-1-re nyert a bajnok.

A Hannoverben Huszti Szabolcs most nem tudott sem gólt lőni, sem gólpasszt adni, ráadásul csapata csak büntetőből tudta bevenni a Freiburg kapuját, ám ez kevés volt a sikerhez, hiszen a vendégek 2-1-es győzelmével zárult az összecsapás.

A Mainz, Szalai Ádámmal a kezdőben a Hamburg otthonában próbált pontokat szerezni, ám a mindössze egy gólt hozó meccsen a hazaiak örülhettek. A magyar érdekeltségű meccseken egyedül a Stuttgart tudta begyűjteni mindhárom pontot, miután 2-1-re legyőzték a Mönchengladbachot. Hajnal Tamást nem küldte pályára edzője.

A játéknap legnagyobb meglepetéseként a listavezető Bayern München Nürnbergben játszott döntetlent úgy, hogy a hazaiak a 77. percben megfogyatkoztak. A bajorok idén most ikszeltek először, így 10-1-1 a mérlegük.

Eredmények – Bundesliga, 12. forduló
Borussia Dortmund – Fürth 3-1 (3-1)
Gólszerzók: Lewandowski (1., 15.-büntetőből), Götze (42.) illetve Stieber (5.)

Frankfrut – Augsburg 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Molders (7.-öngól), Aigner (32.), Meier (52., 75.-bünetőből) illetve Koo (45.), Molders (64.)

Hamburg – Mainz 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Son (63.)

Hannover – Freiburg 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Abdellaoue (33.-büntetőből) illetve Schmid (11.), Rosenthal (55.)

Mönchengladbach – Vfb Stuttgart (1-1)
Gólszerzők. Stranzl (7.) illetve Harnik (8.), Brouwers (72.-öngól)

Nürnberg – Bayer München 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Feulner (46.) illetve Mandzukic (3.)
Piros lap: Gebhart (77.)

Bayer Leverkusen – Schalke 04  2-0 (1-0)
Gólszerzők: Schurrle (45.), Kiessling (67.)
Piros lap: Papadopoulos (82.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik