Foci

Nyolc emberrel rabolt pontot a DVTK Pápáról

A DVTK labdarúgócsapata 2-2-es döntetlent játszott a Lombard Pápa otthonában az OTP Bank Liga 15. fordulójában. Mind a négy gól büntetőből született. A vendégektől Nagy Tamást, Gosztonyi Andrást és Michal Haneket is kiállították.

Az első félidőben nem történt túl sok minden Pápán. A hazai együttes becsülettel rohamozott, azonban az utolsó passzok, döntések rendre rosszak voltak, így igazán veszélyes helyzete nem volt a Lombardnak. A DVTK pedig idő közben megszerezte a vezetést, Rodenbücher húzta el Vadász lábát a tizenhatoson belül, Tisza pedig magabiztosan bevágta a büntetőt (0-1).

A vendégek támadója a 30. percben már a második tizenegyesét lőhette, ugyanis Iványi újra a mészpontra mutatott egy vélt szabálytalanság után, bár a visszajátszások alapján Gosztonyi önmagától rúgott méretes luftot, nem kellett ehhez neki külső segítség. Tiszát mindez nem zavarta és bevarrta a második büntetőt is (0-2). A félidő utolsó megmozdulásaként Seye Maradonához és Messihez hasonlóan kézzel ütötte a labdát a hálóba, vastaps helyett azonban sárga lett a jutalma.

A második félidő elején csak kapkodtuk a fejünket, kárpótolt minket az első húsz perc az első félidőért. Azzal kezdődött minden, hogy Nagy Tamást kiállították az 55. percben a vendégektől, majd kisvártatva a Pápa jutott büntetőhöz, amit Maric magabiztosan értékesített is (1-2). Nem sokkal később már csak kilenc emberrel játszottak a miskolciak, Gosztonyi csúszott rá indokolatlanul keményen Tóth Bencére, teljes joggal villant a piros.

Szinte egyből kihasználta kettős emberelőnyét a Pápa, Seye azonban lesről talált be, így ezt a gólt joggal érvénytelenítették. A meccs hajrájában a diósgyőri térfélen volt többnyire a labda, a Pápa ment előre az újabb gólért, a DVTK pedig igyekezett kibekkelni az utolsó pár percet. Már-már úgy tűnt, hogy nyerni fog a Diósgyőr, de a 94. percben újabb büntetőhöz jutott a Pápa, Maric pedig ezt is bevágta (2-2). Haneket az esetért kiállították, azaz már csak nyolcan voltak a miskolciak.

Az eredmény végül 2-2 lett ezen az őrült összecsapáson, osztoztak a pontokon a felek. Nem volt magas színvonalú a mérkőzés, ám igen küzdelmes és fordulatos kilencven percet játszottak a csapatok. A DVTK már ötödik bajnokiján nem tudott győzni, illetve továbbra is nyeretlen idegenben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló

Pápa, 1500 néző, Vezette: Iványi

Lombard Pápa – DVTK 2-2 (0-2)

Pápa: Szűcs – Nagy S. (Benkó, 81.), Rodenbücher, Dlusztus, Présinger – Sekour – Quintero, Szabó O. (Arsic, a szünetben), Tóth B. (Horváth L., 68.) – Seye, Maric Vezetőedző: Zsivóczky Gyula

Diósgyőr: Tajti – Vadász (Vági, 79.), Nagy T., Hanek, Gohér – Takács P., Fernando (Gal, 68.) – Gosztonyi, Elek, Bacsa – Tisza (Rudolf, 83.) Vezetőedző: Sisa Tibor

Gólszerzők: Maric (61., 90+4. – mindkettőt 11-esből) illetve Tisza (25.30. – mindkettőt 11-esből)

Sárga lap: Présinger (24.), Sekour (44.), illetve Nagy T. (34., 55.), Elek (60.)

Piros lap: Nagy T. (55.), Gosztonyi (66.), Hanek (90+2.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik