Foci

Öt győzelemmel zárná az évet a válogatott

Egervári Sándor (egervári sándor, )
Egervári Sándor (egervári sándor, )

A magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó mérkőzésére készül: szerda este Norvégia lesz az Egervári-csapat ellenfele.

Csapatunk a 2014-es világbajnokság eddigi selejtezőit remekül vette, hiszen Andorrát, Törökországot és Észtországot is legyőztük, megverni minket pedig csak a holland nemzeti csapat tudott.

Ezen a négy mérkőzésen kívül a válogatott még négy mérkőzést vívott idén: három döntetlen – Bulgária, Írország és Izrael ellen -, és egy győzelem – Csehország ellen – a magyar csapat mérlege. A naptárban találunk egy nem hivatalos összecsapást is, ezen a felnőtt és U21-es válogatottunk mérkőztek meg: Egervári Sándor csapata nyert 1-0-ra.

Így a 2012-es év pozitív mérlegén javítana csapatunk Norvégia ellen, ugyanis szerdán összejöhet az idei ötödik győzelem. Ehhez azonban egy megfiatalított, erős fizikumú északi csapatot kellene két vállra fektetni. Ráadásul a FIFA világranglistáján előttünk állnak a norvégok: ők a 26., míg mi a 30. helyet foglajuk el.

Egervári Sándor szövetségi kapitány azonban elmondta, kifejezetten örül annak, hogy erős riválissal mérkőzik meg a csapat, az előttünk álló feladatok – különösen a márciusi dupla mérkőzés a románok ellen – ugyanis megkívánják, hogy a felkészülés során kellően erős csapatokkal játsszunk.

“Örülök, hogy nem egy könnyebb ellenféllel játszunk amolyan felhozó meccset, hanem újra egy komoly riválissal mérjük össze tudásunkat A norvégok az elmúlt tizenöt-húsz évet tekintve eredményesség szempontjából előttünk járnak, s a márciusi vb-selejtezőkre való felkészülés kapcsán egy nálunk erősebb válogatottal való megmérettetés jobban illeszkedik a programunkba. Ezen a mérkőzésen már nem célunk a kísérletezés és a próbálgatás, inkább az összeszokottságon szeretnénk erősíteni. Túl nagy változás ennek megfelelően nem lesz a csapatban az őszi mérkőzésekhez képest, kisebb érdekességek azért várhatók az összeállításnál” – mondta az mlsz.hu-nak Egervári.

“Az utóbbi másfél-két évben, egy-két kisiklástól eltekintve, stabil játékot nyújtottunk, elmondhatjuk, hogy mindenki ellen a saját stílusunkban játszhatunk, nem kell alkalmazkodnunk az ellenfelekhez – mondta a Dinamo Moszkva játékosa. – Szerintem nem túlzás kijelenteni, hogy esélyesként várjuk a mérkőzést, de azt is figyelembe kell venni, hogy barátságos meccs következik, amelyen nincs eredménykényszer a csapatokon. Szeretnénk szépen búcsúztatni az évet, abban bízom, hogy sokan kijönnek erre a találkozóra is, és a szurkolók segítségével győztesen hagyjuk el a pályát” – vélekedett Dzsudzsák Balázs, a válogatott középpályása,

Hajnal Tamás az Európa Liga menetelés révén közelebbről is ismeri a norvég focit, hiszen a Stuttgart és a Molde egy csoportban szerepel a második számú európai kupasorozatban.

“A Molde elleni mérkőzésen is megtapasztalhattam, hogy a norvégok erős futballkultúrával rendelkeznek, fegyelmezett, szervezett futballt játszanak. Ezek alapján szerdán szívós ellenfélre és kemény meccsre van kilátás, ezzel együtt itthon mindenképpen nyerni szeretnénk” – fogalmazott a középpályás. 

A találkozót 20:30 órakor rendezik a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott 2012-es meccsei
2012. február 29. barátságos mérkőzés: Magyarország – Bulgária 1-1
2012. június 1. barátságos mérkőzés: Csehország – Magyarország 1-2
2012. június 4. barátságos mérkőzés: Magyarország – Írország 0-0
2012. augusztus 15. barátságos mérkőzés: Magyarország – Izrael 1-1
2012. szeptember 7. világbajnoki selejtező: Andorra – Magyarország 0-5
2012. szeptember 11. világbajnoki selejtező: Magyarország – Hollandia 1-4
2012. október 12. világbajnoki selejtező: Észtország – Magyarország 0-1
2012. október 16. világbajnoki selejetező: Magyarország – Törökország 3-1

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik