Foci

Ibrahimovic: Gerrardnak egy nagycsapathoz kellene mennie

ibrahimovic (ibrahimovic, )
ibrahimovic (ibrahimovic, )

Szerdán este Svédország-Anglia barátságos labdarúgó-mérkőzést rendeznek, Zlatan Ibrahimovic beszélt az ellenfélről.

A hórihorgas csatárról talán kevesen tudják, de az egyik legnagyobb rajongója Steven Gerrardnak, a Liverpool és az angol válogatott középpályásának. Szerdán este Stockholmban barátságos keretek közt feszül egymásnak a svéd és az angol válogatott, Zlatan Ibrahimovic pedig a találkozót megelőző sajtótájékoztatón beszélt a 100. válogatottságára készülő Gerrardról:

„Steven Gerrard az a játékos, akit Európa-szerte tisztelnek. Az összes edző készül belőle, mert ő képes mérkőzéseket eldönteni. Természetesen nem becsülöm le a Liverpoolt, de szerintem el kellene igazolnia egy nemzetközi porondon is nagynak számító együtteshez” – fejtegette Ibrahimovic, aki nézeteit azzal indokolta, hogy Gerrard túlmutat egy tipikus angol focistán.

„Egy angol játékos erős, nagy a szíve, agresszív és sosem adja fel. Gerrard szerintem többre képes, sokkal nemzetközibb labdarúgó. Belé jóval több tehetség szorult.”

Ibrahimovic arra is felhívta a figyelmet, hogy egy igazi klasszis új bajnokságokban is képes maradandót alkotni, és erre ő Steven Gerrardot is képesnek tartja. Mint mondta, szerinte a középpályás külföldre igazolása az angol foci javára is válna.

Klubszimpátiától függetlenül azért igen meglepő lenne a 32 éves Gerrardot nem liverpooli színekben látni a pályán, tekintve, hogy a Vörösöknél nevelkedett, 1998-as debütálása óta pedig csak ezt a gárdát erősítette, 416 bajnokin eddig 90 gólt szerzett, nyert már FA-kupát, Ligakupát, angol Szuperkupát, Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát és európai Szuperkupát is az együttessel, szinte csak a bajnoki cím hiányzik a vitrinből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik