Foci

Megint fizethet a Ferencváros

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága visszaesőként 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a Ferencvárost, mert a Debrecen elleni mérkőzésen rendezési hiányosságok történtek, a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak.

A Fegyelmi Bizottság ezen a héten is megtalálta magának a Ferencvárost, ezúttal a DVSC-TEVA elleni bajnokin vélt felfedezni hiányosságokat a szervezet. A szurkolók ráadásul pirotechnikai eszközöket is bevetettek a buzdítás érdekében, az MLSZ ezért – mint visszaesőt – 300 ezer forintra bírságolta meg a zöld-fehéreket.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület keddi ülésén a múlt hétvégi fordulóban kiállított játékosok közül Petr Knakalt (Eger) mint visszaesőt két bajnoki mérkőzésre, Gregory Christet, Alessandro Iandolit (mindkettő Újpest) és Farkas Balázst (Kecskemét) pedig 1-1 meccsre tiltotta el.

Az NB II.-ben is történtek dolgok: a FEB a ZTE – Gold-Sport mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt rendzavarások (tárgyak játéktérre dobálása) miatt az ZTE-t, mint visszaesőt, 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A FEB a ZTE-t, mint visszaesőt, labdarúgóval szembeni pénzügyi kötelezettség késedelmes teljesítéséért 80.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Cegléddel szemben labdarúgó egy mérkőzésen történt jogosulatlan szerepeltetéséért egyszeri alkalommal 2 büntetőpontot állapít meg.

A FEB a Putnokkal szemben fogadási ügyben gyanúsított labdarúgó három mérkőzésen történt jogosulatlan szerepeltetéséért egyszeri alkalommal 4 büntetőpontot állapít meg, továbbá a sportszervezetet 100.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére is kötelezi. Szabó Ádámot, a Putnok labdarúgóját a labdarúgó mérkőzésektől 2013. július 31-ig eltiltja.

A Kecskemét 36, az Újpest 12,5, a Szeged 2011 Kft. 15, a Sopron pedig 20 ezer forintot kénytelen befizetni a szövetségi kasszába a színes lapok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik